La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Noves tecnologies

L'empresa T-Systems Iberia doblarà la seva plantilla durant els propers dos anys

Actualment compta amb 120 treballadors i està ubicada a les instal.lacions de Redessa

14/05/2012 | Per NW Revista de Reus

Carles Pellicer, Marc Arza i el director de l'empresa, José Manuel Desco.

Carles Pellicer, Marc Arza i el director de l'empresa, José Manuel Desco.

Per José Manuel Desco, Director General de T-Systems Iberia l’èxit que suposa el centre d’excel·lència de Reus “reforça la idea de T-Systems de convertir Catalunya en un hub tecnològic al sud d’Europa” i la creació d’una xarxa de nous centres d’excel·lència al territori”. Per Desco una de les claus de l’èxit de d-Core en aquest anys és “la capacitat de personalitzar els programes aportant així solucions en la franja horària d’activitat del client en el moment que ho necessitin”. Per d-Core Network la seva ubicació al Tecnoparc de Reus ha resultat ser estratègica ja que s’ha desenvolupat una estreta relació amb la Universitat Rovira i Virgili (URV), institució d’on surten molts dels treballadors de d-Core a Reus. Actualment el 95% dels treballadors del centre d’excel·lència són de la província de Tarragona amb una mitjana d’edat al voltant dels 28 anys. El 90% dels seus treballadors provenen de la URV.

Durant aquests cinc anys, d-Core ha participat i ha estat reconeguda en projectes nacionals i internacionals que avalen el seu èxit. Entre ells destaquen el Premi a la Innovació Tecnològica (Expro/Reus 2007), Premi a la Innovació, Recerca i Desenvolupament (Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Reus, 2008) i al 2011 el projecte realitzat per a la Direcció General de Modernització de l’Administració de Justícia (DGMAJ) que a Catalunya va ser reconegut pel Consell General del Poder Judicial.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el regidor d’Innovació, Empresa i Ocupació, Marc Arza, han acompanyat aquest dilluns 14 de maig al director general de T-Systems Iberia, José Manuel Desco, en la presentació dels objectius de l’empresa pel 2014, quan preveu duplicar les capacitats del D-Core de Reus en instal·lacions de Redessa.

Pellicer ha animat a T-Systems a liderar el clúster del sector de les tecnologies de la informació i la comunicació que prèn cos a l’entorn del Tecnoparc de Reus amb el suport de l’Ajuntament. Actualment ja hi ha instal·lades a l’entorn del Tecnoparc 22 empreses del sector TIC, amb una facturació aproximada d’entre 23 i 25 milions d’euros, i amb uns 450 treballadors d’alta qualificació. En el conjunt de la ciutat, el número d’empreses del sector i de treballadors es dobla: 44 empreses i uns 900 treballadors. El clúster agrupa empreses de totes les tipologies del sector: seguretat informàtica, programació, tractament de dades, manteniment de la xarxa, emmagatzematge, producció audiovisual.