La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Atur

L'atur creix en 271 persones en un mes a Reus

La xifra d'aturats és ja de 10.277 persones a la ciutat.

02/10/2012 | Per NW Revista de Reus

L'atur s'ha reduït en 94 persones al sector de al construcció. (Foto: Arxiu/José C. León)

L'atur s'ha reduït en 94 persones al sector de al construcció. (Foto: Arxiu/José C. León)

La ciutat de Reus va tancar el mes de setembre amb un total de 10.277 persones apuntades a les llistes de l'atur, segons les xifres oficials del Servei d'Ocupació de Catalunya conegudes aquest dimarts. La xifra suposa un creixement d'un 2,7 % en relació a l'agost. Setembre és el tercer mes consecutiu amb creixement de desocupats, si fem cas a les xifres oficials. A finals d'agost, els aturats eren 10.006.

Novament, Reus és la segona ciutat de la demarcació de Tarragona en nombre d'aturats, per sota de Tarragona (11.214 persones). En tot el Baix Camp, les persones sense feina arriben ja a les 16.662. A la comarca, Cambrils ocupa la segona posició en nombre d'aturats, seguida de Mont-roig del Camp. En aquest quadre podreu observar les dades de tots els municipis del Baix Camp. 

Dades oficials de l'atur al Baix Camp (setembre 2012)

A tota la demarcació, l'atur al setembre pujava en els sectors agrari i de serveis (el final del punt àlgide de la temporada turística hi té a veure), baixa en la construcció (94 persones han trobat feina al sector) i a la indústria, tot i que en termes molt minsos. En el conjunt de Catalunya, el nombre d'aturats ha crescut en 9.575 persones, i ja arriba a les 632.457. Només una dada permet que el pessimisme no sigui tant acusat: L'increment de l'atur d'aquest setembre (normal pel turisme) ha estat el més baix dels últims tres anys. La taxa interanual, però, s'incrementa per sobre del 5 %. Les xifres oficials indiquen que del toal d'aturats catalansm un 69,21 per cent cobren alguna prestació. O, si ho prefereixen, un 30,79 per cent no reben cap tipus d'ajut.

 

 

 

 

 

 

Notícies relacionades
ECONOMIA | Atur
Reus té 10.006 persones sense feina

05/09/2012 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

L'atur registrat a la ciutat de Reus arriba a les 10.006 persones, segons les xifres oficials de persones registrades al Servei Català d'Ocupació corresponents al mes d'agost. Si es compara la xifra d'agost amb la de juny, immediatament abans de la campanya d'estiu, el nombre d'aturats a la ciutat ha crescut en aquest període un total de 194 persones.