La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Atur

L'atur baixa a Catalunya, però encara creix a Reus

Reus tanca desembre amb 10.803 persones apuntades a l'atur.

04/01/2013 | Per NW Revista de Reus

L'atur continua creixent. També ho ha fet en el sector de la construcció, que portava alguns mesos en positiu.

L'atur continua creixent. També ho ha fet en el sector de la construcció, que portava alguns mesos en positiu.

El nombre de persones apuntades a les llistes del Servei Català d'Ocupació (SOC) a Reus ha arribat a finals del mes de desembre a les 10.803, segons les xifres oficials conegudes aquest dijous. La xifra suposa un creixement de 75 persones en relació al mes anterior. Tot i que el creixement s'ha moderat, val a dir que l'economia reusenca no ha estat capaç de generar prou ocupació com per tenir un balanç positiu, com sí ha passat en el conjunt de Catalunya, on el nombre de desocupats ha baixat en 5.135 persones.

En el global de la demarcació de Tarragona, l'atur ha tingut un descens molt petit, de 205 persones. El nombre total d'aturats és de 74.014 persones. En el conjunt de l'any, l'atur ha crescut al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, i a finals de l'any es comptabilitzem 3.614 aturats més que a principis del 2012. Ha estat, doncs, un any molt negatiu pel que fa a l'ocupació.

En el conjunt de Catalunya l'atur baixava al desembre en 5.135 persones, deixant la xifra global en 646.956, 32.000 més que a principis d'any. En el conjunt de l'Estat, l'atur ha baixat al desembre en 59.094 persones, deixant la xifra global 4,848.723. El creixement de l'atur durant l'any a Espanya ha superat el 9 % en relació a l'any anterior, tot i que val a dir que l'evolució al mes de desembre ha estat molt més positiva que el desembre de 2011.

En el quadre següent trobareu les xifres oficials de l'atur als diferents municipis del Baix Camp.

 

Xifres oficials de l'atur al Baix Camp al desembre