La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Acord comercial

Els socis de la Unió de Botiguers seran també membres del Club Cambra

La presdenta d'UBR, Leonor Bartolí, serà la responsable de la Comissió de Comerç Interior de l'ens cameral reusenc.

05/07/2012 | Per NW Revista de Reus

Leonor Bartolí i Isaac Sanromà, aquest matí a la Cambra de Comerç de Reus.

Leonor Bartolí i Isaac Sanromà, aquest matí a la Cambra de Comerç de Reus.

En paraules del president de la Cambra de Comerç de Reus, l'acord que s'ha signat aquest matí és una fita històrica i permetrà deixar enrere "la fragmentació que el sector comercial ha patit a la ciutat de Reus durant massa anys". La Cambra de Comerç i la Unió de Botiguers de Reus han rubricat un nou conveni de col·laboració entre ambdues entitats que suposa, a la pràctica un nou escenari que permetrà que de manera automàtica tots els associats de la Unió de Botiguers passin a ser membres del Club Cambra, gaudint dels avantatges que es deriven d’aquesta filiació. Així els socis de la UBR podran fer ús, en condicions preferents, dels serveis de la corporació en àmbits com la creació d’empreses, l’assessorament comercial, la formació, entre altre beneficis.

L’acord també estableix un major protagonisme dels representants de la Unió de Botiguers en els òrgans de govern de la Cambra. Així per exemple el conveni determina que la presidenta de l’entitat comercial, Leonor Bartolí, es converteixi de facto en la màxima representat de la Comissió de Comerç Interior. "A la pràctica la suma de recursos de les dues marques pot suposar la creació d’un dels “lobbies” d’associacionisme comercial més important del país", segons ha manifestat la presidenta de la Unió de Botiguers de Reus, Leonor Bartolí. Una vinculació pionera a tot Catalunya i que permetrà novament posicionar la ciutat com un referent en la generació d’iniciatives punteres en l’àmbit d’un sector capdavanter de la nostra economia.

Les negociacions -que han conduït personalment els màxims representants d’ambdues entitats, Isaac Sanromà i Leonor Bartolí, al capdavant d’una comissió mixta- s’han establert seguint una premissa bàsica i principal: Cambra i Unió de Botiguers mantenen en tot moment la seva marca, i continuen sent associacions autònomes. "Per tant no es tracta de cap fusió ni res semblant, sinó d’una suma de voluntats per construir una nova realitat que permeti optimitzar recursos i ser encara més eficients", ha dit Bartolí. Cal tenir en compte que la Cambra de Reus és la més antiga de la demarcació i que la Unió de Botiguers és la primera entitat d’aquestes característiques que es va crear a tot Catalunya. Una singularitat que reforça la transcendència de la signatura del conveni.

En el moment de formalitzar l’acord, ambdues parts també han manifestat la importància d’un acord que aporta un innegable valor afegit a la promoció del comerç de ciutat i que pot esdevenir una nova eina encara més efectiva per dinamitzar un sector que és capital a casa nostra.