La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Atur

El mes d'octubre es tanca amb 289 aturats més a Reus

Se signen més contractes, però no prou com per compensar els llocs de treball perduts.

05/11/2012 | Per NW Revista de Reus

Al sector de la construcció, l'atur ha baixat durant el mes de setembre (Foto: José Carlos León/Arxiu)

Al sector de la construcció, l'atur ha baixat durant el mes de setembre (Foto: José Carlos León/Arxiu)

L'atur registrat ha crescut durant el mes d'octubre a Reus en 289 persones, segons les xifres oficials conegudes aquest dilluns. És el tercer mes conseuctiu amb un saldo negatiu de creació de llocs de treball, després que els cinc mesos anteriors (de març a juny) el saldo fos positiu. Ara mateix, el nombre de reusencs que estan sense feina és de 10.566.

Val a dir que el comportament de l'atur a Reus no és diferent que a la resta de la demarcació de Tarragona, on l'atur ha crescut en 2.685 persones, situant-se en la xifra de 72.920. Això vol dir que un 10 per cent dels llocs de treball perduts en un mes en tota la demarcació es troben a Reus, i que un 14 per cent del total d'aturats de la demarcació de Tarragona estan registrats a l'oficina del SOC de Reus.

Tampoc és diferent al comportament de l'atur a Catalunya, que se situa ja en 646.206 pesones (13.949 més que al setembre), mentre que a tot l'Estat els aturats són 4.833.521, 128 mil persones mes que al setembre.

De els xifres oficials, l'única dada positiva és que el nombre de contractes nous s'ha incrementat en més de 200 mil a Catalunya. La xifra no és dolenta, però no compensa el nombre de llocs de treball destruïts. Per sectors, curiosament on més ocupació s'ha creat és a la construcció.

En el quadre següent podreu veure les xifres de l'atur a tota la comarca del Baix Camp:

 

dades oficials de l'atur a l'octubre de 2012

Notícies relacionades
ECONOMIA | Atur
L'atur creix en 271 persones en un mes a Reus

02/10/2012 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

El nombre d'aturats registrats a Reus es consolida per sobre de les 10.000 persones. En només un mes, el de setembre, la xifra d'aturats ha crescut en 271 persones, i se situa en les 10.277 a la ciutat, un 2,7% més que el mes d'agost, segons les xifres oficials que s'han conegut aquest dimarts. A tota la demarcació de Tarragona, els aturats arriben als 70.235,