La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Diada Nacional de Catalunya

Vicenç Villatoro farà el discurs institucional de l'11 de Setembre a la ciutat de Reus

13/08/2012 | Per NW Revista de Reus

Una imatge d'arxiu de Vicenç Villatoro, director de l'Institut Ramon Llull.

Una imatge d'arxiu de Vicenç Villatoro, director de l'Institut Ramon Llull.

Vicenç Villatoro, director de l’Institut Ramon Llull, serà l’encarregat de pronunciar el discurs institucional de la Diada Nacional de Catalunya, el pròxim 11 de setembre a les 20:00h al saló de plens de l’Ajuntament de Reus. L’acte central del programa de commemoració de l’Onze de Setembre finalitzarà amb el cant dels Segadors, que enguany anirà a càrrec de la Coral de l’Escola Alberich i Casas.

Vicenç Villatoro i Lamolla (Terrassa, 1957), és escriptor i periodista. Com a escriptor ha publicat una dotzena de novel·les, entre les quals «Evangeli gris», «Memòria del traïdor», «La claror de juliol», «Hotel Europa» i «La ciutat del fum». Ha obtingut els principals premis de la literatura catalana: Sant Jordi, Sant Joan, Ciutat de Barcelona, Ciutat de Palma, Prudenci Bertrana, Documenta, etc. L’any 2004 va guanyar el premi Carlemany amb la novel·la «La derrota de l’àngel» i el 2010 el Ramon Llull amb «Tenim un nom». Ha publicat llibres de poesia, memorialístics, de divulgació i d’assaig polític. Els seus darrers llibres son el poemari «Sense invitació» (2011), «Moon River» (2011) i «Amb Déu o sense» (2012).

Com a periodista, ha treballat al Diari de Terrassa, El Correo Catalán, Avui i TV3. Va ser director de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (2002-2004). També en el món del periodisme, ha col·laborat com a articulista en diversos mitjans (Avui, El Periódico, El País, El temps, Catalunya Ràdio i Com Ràdio, entre d’altres) i ha estat professor de Gèneres d’Opinió a la Facultat de Ciències de la Informació de la UAB. Villatoro va ser director general de Promoció Cultural de la Generalitat de Catalunya (1997-2000). Entre els anys 1999 i 2002, va ser diputat al Parlament de Catalunya per CiU.