La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Trapezi

Una fira amb menys companyies però més treballadores

30/04/2012 | Per NW Revista de Reus

L'espectacle de la companyia Sifó és una de les dues coproduccions del CAER per al Trapezi d'enguany.

L'espectacle de la companyia Sifó és una de les dues coproduccions del CAER per al Trapezi d'enguany.

Tampoc no s’ha volgut renunciar, en aquesta setzena edició de la fira, a l’ambició artística. És per això que Trapezi continuarà apostant per fer un espectacle inaugural de creació pròpia i que enguany s’ha confiat en la solvent companyia Los Galindos, vells coneguts del certamen i un dels grups circenses catalans de més prestigi. Marcel Escolano i Bet Garrell, responsables del grup, han assumit la direcció del muntatge inaugural, Descarrilat, que tindrà la participació de quatre músics i de vuit artistes de diverses companyies participants en el projecte, d’entre els quals destaca Stephane Drouards, especialista en trapezi mini-volant. Drouards serà el responsable de cloure la fira, el 20 de maig a la plaça del Mercadal, amb Paloma, un número que ha estat representat a grans cabarets i gales de tot el món.

 Una de les novetats d’aquesta edició és la convocatòria, conjuntament amb La Central del Circ de Barcelona (centre creat i gestionat per l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya), d’un assessorament professional a una peça que s’exhibirà en les sessions golfes de La Palma. La companyia seleccionada ha estat Capgirades, un duet format a l’escola La Tarumba de Perú, que oferirà l’espectacle Tu i jo som tres. I les sessions del cabaret de La Palma les dirigirà un Johnny Torres, un artista de circ consolidat i amb una extensa trajectòria, que l'any passat va ser una de les coproduccions de Trapezi amb l'espectacle Circ Teatre Modern. El que es vol amb el nomenament d'un coordinador-director és que el cabaret estigui més cohesionat des del punt de vista artístic.

 El Trapezi, d’altra banda, continua apostant per les coproduccions de circ que es podran veure en els teatres. La companyia A Tempo, que va ser una de les revelacions de l’edició de 2010, estrenarà al Teatre Fortuny la seva nova creació, Aprendre, començar a perdre. És un espectacle multidisciplinar, modern i innovador en què es podrà veure corda fluixa, roda cyr, perxa xinesa i trapezi volant. L’altra coproducció és L’enreixat, de Sifó, companyia que toca especialment l’acrobàcia aèria, i que es presentarà al Teatre Bartrina.

 Altres propostes que va destacar el director artístic de la fira van ser els dos espectacles que tindran lloc al parc de Sant Jordi, Da Fort i Boat Transe Poetique. El primer, que posarà en escena la companyia belga Circ’Ombelico, és un muntatge de petit format que es desenvolupa en l’interior d’un camió d’època. El segon, dels francesos Hors Surfance, és una gran instal·lació que consta d’un llit elàstic muntat com si fos una xarxa de trapezi volant, en què l’artista compagina els salts acrobàtics amb la tècnica de funambulisme damunt d’una maroma que passa per sobre l’estructura.

 Altres innovacions especials i destacables del Trapezi 2012 seran les actuacions dels catalans Circ Pànic, que han reinventat la perxa xinesa donant-li un moviment de 360º en horitzontal i 180º en vertical; la dels també catalans Pessic de Circ, els quals a Sidecar acoblen una perxa xinesa a un sidecar que fan servir en moviment. Per la seva banda, la companyia portuguesa Erva Daninha presentaran un innovador treball de manipulació i malabars amb totxos.

 

 

Notícies relacionades
CULTURA | Circ
El nou director del Trapezi afronta el seu primer festival "en un any de transició"

26/04/2012 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

El Trapezi arrencarà el 17 de maig amb un pressupost total, incloent produccions, un 14 per cent inferior a l'any passat, que ja va tenir una reducció al voltant del 20 per cent. El nou director, Jordi Gaspar, ha estat presentat avui oficialment, i ha dit que afronta la direcció del festival "després que l'equip anterior hagi convertit Reus en la capital del circ i, com a tal, una cita ineludible del sector"