La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Una pel.lícula, exposicions, edicions de llibres i concerts, alguns dels actes que es comencen a programar

La commemoració dels 200 anys del naixement del General Prim començarà a Madrid a finals d'aquest any

08/05/2012 | Per NW Revista de Reus

Una imatge de la trobada celebrada entre Ajuntament i Diputació i els membres de la Comissió del Bicentenari del naixement de Prim.

Una imatge de la trobada celebrada entre Ajuntament i Diputació i els membres de la Comissió del Bicentenari del naixement de Prim.

'Un home que va intentar difondre una nova idea de Catalunya i d'Espanya a partir de la seva convicció militar'. D'aquesta manera ha definit al General Prim el President de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet durant l'acte de presentació del protocol signat entre les tres parts que ha de servir per establir les fórmules de col.laboració en l'organització d'actes per commemorar aquests dos segles del naixement del General Joan Prim. 'Un personatge que no ha rebut el reconeixement que es mereix ja que crec qe es podria equiparar a grans estadistes mundials', ha manifestat Pau Roca, reusenc resident a Madrid i president de la Societat Bicentenari. Roca ha explicat que 'al llarg d'aquests dos anys volem arribar a una població potencial d'11 milions de persones per les previsions que hem fet en aquest projecte de difondre la importància de la figura d'aquest reusenc'. Segons ha explicat elpresident d'aquestacomissió organitzadora, 'hi ha molts projectes en marxa com ara una pel.lícula sobre la seva vida, una exposició amb material de premsa, un concert, edicions de llibres, etc. Començarem el 27 de desembre amb la col.locació d'una placa -elaborada per l'escultor reusenc Ramon Ferran, que posarem al carrer del Turco de Madrid, lloc on va patir l'atemptat'.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer; el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i el president de la comissió de la Societat Bicentenari General Prim, Pau Roca, han signat avui al saló de plens del palau municipal un protocol de col·laboració en l’organització dels actes de commemoració dels 200 anys del naixement de Joan Prim. L’acord també obliga a l’Ajuntament i a la societat a coordinar-se pel bon funcionament de l’organització. Així, l’alcalde, Carles Pellicer, i el comissari de l’Any Prim, Carles Tubella, formaran part del comité organitzador de la societat; mentre que Pau Roca i María José Rubio, president i secretaria de la societat, formaran part del Comité Organitzador de l’Any Prim.