La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Sant Jordi

La Diada de Sant Jordi a Reus aplegarà 84 parades als voltants del Mercadal

11/04/2012 | Per NW Revista de Reus

Un total de 84 parades, entre llibreries, floristeries i parades d'entitats i mitjans de comunicació, ocuparan els diversos escenaris d'aquesta diada de Sant Jordi que se celebrarà a la ciutat de Reus i que es distribuiran entre la plaça del Mercadal i la del Castell, el carrer Major, la plaça de Sant Pere, el Fossar Vell i l'Absis de la Prioral. Precisament, el programa d'enguany dóna un protagonisme especial als autors locals. La presentació conjunta de les novetats es farà el dilluns, 16 d'abril, a les 19:00 h a la Biblioteca Xavier Amorós, en un acte conduït per l'escriptor reusenc Jordi Folck, autor de literatura infantil i juvenil i que amb el seu darrer "Llibre d'encanteris de la Vella Taràndula", ha guanyat el Premi Josep M. Folch i Torres 2011.

Les novetats editorials, que aquell dia es podran consultar a la biblioteca, es traslladaran després a l’Ajuntament perquè tothom les pugui veure fins al mateix dia de Sant Jordi quan l’alcalde farà una recepció als autors locals, que és una de les novetats d’enguany. El dia de Sant Jordi, els autors locals seran a l’estand de l’Ajuntament a partir de les 18:00 h i fins a les 20:00 h per signar llibres a tothom que ho desitgi.

Una altra de les novetats d'enguany és “Els arbres dels pensaments”. Durant tot el dia al carrer Major, al Fossar Vell, a les Peixateries Velles i a l’Absis de la Prioral tothom que vulgui podrà penjar els seus pensaments, poemes o desitjos als arbres que hi haurà escampats per aquests espais. Els papers es podran recollir o a l’estand de l’Ajuntament o als de les entitats i tothom podrà penjar-hi els seus millors pensaments. Durant tot el dia de Sant Jordi, com altres anys, hi haurà sessions de contes per a escolars i a la tarda, a partir de les 16:00 h fins a les 18:30 h es farà la Marató de contes a la plaça de Sant Pere.

També a la tarda, hi haurà sardanes, les cercaviles de la Víbria, el Drac Petit i el Drac de Reus (que precisament estrenarà el Ball del Drac a 3 quarts de 8 del vespre amb motiu del 20è aniversari d’aquest element), castells amb els Xiquets de Reus i finalment, l’encesa dels elements de foc com a cloenda de la celebració. A l'estand de l'Ajuntament es podrà recollir el darrer punt de llibre col·leccionable del Seguici Festiu que enguany és sobre el Ball de Gitanes de Reus.

Descarrega el pdf