La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | CONVENI DE COL·LABORACIÓ

Els teatres de Reus oferiran entrades més econòmiques per a les persones amb pocs recursos econòmics

La iniciativa s'emmarca en un programa socioeducatiu d'àmbit català

31/10/2012 | Per NW Revista de Reus

L'objectiu del programa és que tothom pugui accedir als espectacles que programen els equipaments culturals.

L'objectiu del programa és que tothom pugui accedir als espectacles que programen els equipaments culturals.

Els teatres Fortuny i Bartrina s’han adherit al programa “Apropa Cultura” amb l’objectiu de facilitar l’accés a la seva programació d’espectacles a persones amb necessitats socials. Els equipaments culturals es comprometen a oferir, com a mínim, un 2% de les localitats de la seva programació a grups sense recursos i amb dificultats d’integració social (al preu de 3 euros), i associacions de l’àmbit social i/o de la salut (a preus reduïts d’entre 5 i 15 euros). En el cas en què el promotor de l’espectacle no siguin els propis teatres, s’informarà del programa “Apropa Cultura” al promotor, convidant-lo a participar facilitant també localitats a preus reduïts.

 L’Ajuntament de Reus realitza amb aquesta adhesió una aportació de 1.000 euros favor de la Fundació Privada de l’Auditori i l’Orquestra. “Apropa Cultura” és un programa socioeducatiu en el qual hi prenen part els principals equipaments culturals de Catalunya. Està gestionat per l’Auditori de Barcelona, i s’adreça als usuaris dels centres i serveis socials que treballen amb persones en risc d’exclusió social. El programa té el suport econòmic de la Generalitat, i de la Diputació i l’Ajuntament de Barcelona. És una experiència d’inclusió per fomentar l’accés a la millor programació de música, teatre i dansa, compartint butaca amb el públic habitual de l’espectacle. El conveni té una vigència de tres anys i es prorrogarà automàticament passat aquest període de temps si cap dels firmants de l'acord mostra la seva voluntat de renúncia.

La regidora de l’Àrea de Benestar Social, Montserrat Vilella; el director de l’Auditori, Joaquim Garrigosa: el director general del Consorci del Teatre Fortuny, Ferran Madico, i el vicepresident primer del Consorci del Teatre Bartrina, Joaquim Sorio, han signat avui el conveni de col·laboració entre les quatre institucions que represeten per a l’adhesió de Reus i dels dos teatres al programa socioeducatiu Apropa Cultura.