La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA

El Gaudí Centre tanca l'estiu amb 33.724 visitants, un 5,4% més que fa un any

Continua l'increment de visitants russos que enguany ha estat un 20% superior

26/09/2012 | Per NW Revista de Reus

Aquest agost ha estat el millor mes des de que el Gaudí centre va obrir les portes.

Aquest agost ha estat el millor mes des de que el Gaudí centre va obrir les portes.

El Gaudí centre, l’equipament de la plaça del Mercadal dedicat al modernisme, ha tancat la temporada estiuenca i ho ha fet amb satisfacció. I és que ha rebut un total de 33.724 visitants durant els mesos de juny,  juliol i agost. Aquesta xifra ha anat acompanyada d’un augment dels ingressos d’un 8,6%  en la venda d’entrades. La regidora de l’àrea de Promoció Econòmica, Alícia Alegret, s’ha mostrat molt satisfeta amb els resultats, i ha assegurat que «la ciutat de Reus s’ha convertit en un atractiu turístic de primer ordre pels visitants de la Costa Daurada, on el Gaudí Centre i té un paper molt rellevant».

La majoria de visitants que aquest estiu han passat pel Gaudí Centre han estat estrangers. En concret, un 86%. Per darrere seu s’han situat els espanyols i els catalans en un 6% cadascun. El 2% restant han estat visitants de Reus. Si es tenen en compte les dades per països, destaquen els visitants originaris de Rússia, que representen un 59% del total, i també els francesos amb un 15%. A més, es constata que continua a l’alça l’increment de visitants russos. Enguany n’hi ha hagut un 20% més que al 2011. També han augmentat els visitants francesos encara que en aquest cas l’increment ha estat del 13%.

Per contra, hi ha hagut una reducció del nombre d’espanyols, catalans i reusencs respecte l’estiu de 2011. En concret, ha baixat en un 27% els turistes de l’Estat, la davallada de catalans ha estat del 7%, i la de reusencs, del 27%.

Segons el Patronat Municipal de Turisme, l’enquesta