La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Teatre Fortuny

El Fortuny celebrarà el seu 130è aniversari amb l'actuació de Montserrat Caballé

16/04/2012 | Per NW Revista de Reus

Un moment de la presentació d'aquest matí amb (esquerra a dreta): Ferran Madico, Ferran Mascarrell, Carles Pellicer i Albert Vallvé

Un moment de la presentació d'aquest matí amb (esquerra a dreta): Ferran Madico, Ferran Mascarrell, Carles Pellicer i Albert Vallvé

El proper dia 16 de juny, a les nou el Teatre Fortuny de Reus acollirà l'actuació de Montserrat Caballé i de Montserrat Martí per celebrar el 130è aniversari del Teatre Fortuny. Aquesta és una de les actuacions destacades de la nova programació presentada avui pel Consorci del Teatre Fortuny i el Centre d'Arts Escèniques de Reus. D'altres plats forts a destacar d'aquest programa són també l'obra Forever Young, del Tricicle que es podrà veure el proper dia 22 de juny, el Festival Trapezi del 17 al dia 20 de maig, l'obra Los Veraneantes, el dia 10 de maig, el concert de LLibert Fortuny i Manel Camp, els dies 2 i 3 de juny, entre altres. La citada programació comença aquest cap de setmana vinent amb l'estrena de la producció del CAER 'Mequinensa', basa en l'obra de Jesús Moncada.

Durant la roda de premsa d'avui, el nou director general del Consorci del Teatre Fortuny de Reus, Ferran Madico, ha presentat el seu nou projecte del Consorci i del Centre d'Arts Escèniques de Reus pels propers anys 2012 i 2013 a partir del qual vol aconseguir que més públic participi i es beneficiï de les creacions i de la programació que es fa la ciutat de Reus tot just en un moment en que caldrà afrontar una reducció important del pressupost. Des del CAER es vol buscar nous públics, bé fent més gran el marc de referència del teatre o anant a buscar a no-públic de la ciutat de Reus amb propostes més específiques.

Un dels exemples que ha explicat Madico és l'organització a Reus del Festival Internacional de Cultura i Art Russos a Catalunya que es farà el proper diumenge 29 d'abril. 'A més de consolidar els espectacles teatrals, esdevenint el teatre de referència del Camp de Tarragona, el Teatre Fortuny també aconseguirà arreplegar més públic per exemple apostant per la música', ha manifestat Madico. El dèficit a la ciutat de Reus d'auditoris musicals pot ajudar al Fortuny a aconseguir més programació en aquesta línia.

Aquestes propostes però, s'hauran de fer amb un important ajust en el pressupost amb que es compta per enguany. El pressupost global del CAER -que inclou programació i també la producció d'espectacles- es redueix en més d'un 20 % i passa de 2.500.000 a 1.900.000 euros. Aquesta despesa inclou també l'organització dels dos festivals de referència a la ciutat; el Trapezi i el festival Cos. La presentació de la programació ha estat presidida pel conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, i l'alcalde de Reus, Carles Pellicer.