La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CONFIDENCIAL | Fort debat intern al partit reusenc

Teresa Gomis diu en una executiva de CDC que "si s'ha de trencar amb el PP, no passarà res"

10/12/2012 | Per NW Revista de Reus

Alicia Alegret, Carles Pellicer i Teresa Gomis, el dia de celebració del primer any de pacte entre CiU i el PP a Reus.

Alicia Alegret, Carles Pellicer i Teresa Gomis, el dia de celebració del primer any de pacte entre CiU i el PP a Reus.

Convergència Democràtica de Catalunya a Reus viu aquests dies un gran debat intern entre els partidaris de mantenir el pacte de govern amb el Partit Popular al consistori reusenc i els militants decidits a trencar-lo. Aqueta opció és defensada per diversos membres que formen part de l'executiva local, així com també per més d'un càrrec de confiança nomenat directament per l'alcalde, Carles Pellicer, algun dels quals manté -des de fa temps- fortes discrepàncies a través de les xarxes socials amb el PP. 

Però una de les situacions que va deixar sorprès més d'un militant es va produir dimecres passat durant una reunió de l'executiva nacionalista en la que hi participaven regidors reusencs, quan Teresa Gomis -consellera delegada del hòlding INNOVA- va manifestar que, si el pacte se n'anava en orris, "no calia patir tant perquè CiU podria governar en solitari amb pactes puntuals amb el PSC". La regidora -en teoria mà dreta de Pellicer- va dir també que si finalment s'optava per engegar a dida l'acord amb el grup liderat per la popular Alicia Alegret i calia passar a l'oposició "doncs tampoc passaria res de l'altre món".

Unes paraules que van deixar més d'un dels presents descol·locats en el context d'una forta discussió entre altres regidors 'propacte' i diversos membres de l'executiva contraris a seguir patint el "desgast de CiU motivat per la influència del Partit Popular". Un dels arguments que utilitzen els partidaris de deixar enrere l'aliança amb els populars és el resultat de les darreres eleccions al Parlament de Catalunya on CiU va perdre més de 1.200 vots, mentre el PP en va guanyar més de 2.000. Hores d'ara sembla que el màxim valedor d'aquest pacte continua sent Carles Pellicer tot i que les veus contràries creixen a passos gegants cada dia que passa.