La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Denúncia laboral

Un acomiadament a INNOVA fa que la Fiscalia investigui adjudicacions a empreses subcontractades

L'extreballador d'INNOVA afirma que ha hagut de patir "mobbing" fins que va ser acomiadat, després de més de 15 anys fent tasques de control en les obres de manteniment de les escoles de la ciutat.

25/06/2012 | Per Joan Carrion

Una imatge del document signat entre Sagessa i la propietat de dos immobles on s'hi ha instal.lar un centre de menors.

Una imatge del document signat entre Sagessa i la propietat de dos immobles on s'hi ha instal.lar un centre de menors.

La Fiscalia ha admès a tràmit la denúncia contra INNOVA -per acomiadament improcedent- presentada per Xavier Monforte. Aquest tècnic havia realitzat durant més de 15 anys les tasques de revisió i manteniment de les escoles municipals, primer a través d'una empresa externa al consistori i, quan aquesta va tenir problemes de viabilitat, va ser contractat pel propi ajuntament a l'àrea d'arquitectura i, posteriorment, el seu contracte va passar a dependre directament del hòlding d'empreses INNOVA.

El curiós del cas és que, tot i que era treballador de la citada empresa municipal, a la pràctica estava sotmès a les directrius d'una empresa externa subcontractada (ATOMS SL) que assessorava INNOVA a l'hora d'executar projectes d'obres com ara escoles i altres equipaments. I continuant amb les curiositats, cal dir que ATOMS SL, tot i tenir el seu domicili social al número 94 de la Riera Miró, a la pràctica utilitzava un despatx a l'edifici consistorial, en la planta ocupada pels serveis administratius i de gerència del citat grup d'empreses municipals. Una utilització que -tot i que en menor mesura- encara continua avui en dia, a l'espera de la decisió que la nova direcció d'INNOVA adopti sobre la continuïtat d'aquest servei d'assessorament en l'execucuó d'obres municipals. 

Segons la demanda presentada per Xavier Monforte, en el moment d'executar el seu acomiadament (el setembre de l'any passat) es van utilitzar un seguit d'informes que "no tenien res a veure amb la realitat", segons han explicat a aquesta revista fonts del tècnic municipal. També és simptomàtic que la notícia de l'acomiadament de Monforte li hauria arribat a través de l'empresa subcontractada Atoms SL. Aquesta societat es va crear -segons consta al registre mercantil- el 18 de juny de l'any 2010 per part de Jacint Solana Vives i Xavier Tafalla Ferré (emparentat amb un alt directiu d'un equipament sanitari de Tortosa i gestionat per Sagessa) amb  l'objectiu fonamental de prestar "assessorament tècnic d'obres de manteniment i serveis". Segons ha pogut saber aquest mitjà. aquest assessorament tècnic a INNOVA ja s'hauria realitzat mesos abans sota una altra fórmula de relacions contractuals entre INNOVA i l'empresa Construccions i Rehabilitacions Solana.

Cal dir també que dos mesos abans, l'abril de l'any 2010, la societat anònima municipal Sagessa, va establir un contracte de lloguer -amb opció a compra- de dos habitatges ubicats al carrer Llagostera de la capital del Baix Camp, amb la citada empresa constructora quan Jacint Solana encara hi figurava com a adminsitrador. La investigació hauria de clarificar si aquesta operació amb l'empresa Construccions i Rehabilitacions Solana, es va portar a terme quan un dels seus admisnistradors ja realitzava tasques d'assessorament a INNOVA. Aquests immobles estan avui en dia encara llogats i ocupats per un centre de menors, el que es coneix tècnicament com a CRAE. L'import del lloguer mensual que rep la constructora propietària és de 1.335 euros per cada unifamiliar i l'opció a compra suposaria una despesa de 799.500 euros.

Enmig de tot aquesta situació, l'extreballador d'INNOVA, Xavier Monforte reclama en la seva denúncia que el seu acomiadament sigui qualificat com a improcedent i pugui recuperar el seu lloc de treball en l'administració municipal.