La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Les protestes del Mercadal

Pellicer afirma que va rebre l'impacte d'una llauna al cap durant les protestes de la Festa Major

L'Alcalde diu que, com a consistori, no "hi haurà cap denúncia i que serà la policia que actui en aquest sentit si ho considera adient".

02/07/2012 | Per Joan Carrion

Pellicer davant els mitjans de comunicació, avui al migdia.

Pellicer davant els mitjans de comunicació, avui al migdia.

Carles Pellicer ha obert la caixa dels trons per respondre als fets que la ciutat va viure la nit de divendres a la Plaça Mercadal, en plena celebració de la Festa Major de Sant Pere. Per Pellicer, "les protestes amb insults i empentes que la corporació va haver de patir en aquell moment van traspassar les línies vermelles i els fets a algú li van marxar de les mans, perquè el que podria haver succeït en una plaça plena de canalla i gent gran, hauria pogut ser molt lamentable". Segons l'Alcalde de Reus, "hi va haver un veritable exercici d'irresponsabilitat per part d'aquells que es van dedicar a manipular la gent. Jo puc entendre una protesta, els xiulets, poden ser accions legítimes, però en cap moment puc acceptar que tot això derivi en un acte de violència, tal com va passar". Pellicer ha desvetllat que "vaig rebre l'impacte d'una llauna al cap, encara que ara pot ser hi haurà qui dirà que no és veritat". 

Pellicer ha mostrat la seva "decepció per l'actitud de diversos ciutadans -una bona part vinguts de fora de Reus- i per l'actuació d'algunes entitats o grups del seguici festiu que van donar l'esquena a la corporació i als alcaldes que van assistir com a convidats a les Completes. Jo els vaig demanar discuples per aquesta situació". Durant la seva reflexió davant els mitjans de comunicació, Carles Pellicer s'ha referit a "l'actuació d'altres persones que van manipular la gent i van provocar també aquest fet, com ara regidors que alhora són agitadors (en una referència tàcita al regidor de la CUP David Vidal) i crec que els qui xiulaven i protestaven, haurien d'haver anat a la Plaça del Castell (on hi ha la seu de Partit dels Socialistes de Reus)".

Una altra de la situació que ha censurat Pellicer avui ha estat "l'actitud d'algunes entitats i grups festius -recordem que tant el Carrasclet com els Xiquets de Reus es van posar d'esquena als polítics quan aquests van arribar a l'edifici municipal- i no sé perquè ho han fet. Si això és resultat de la retallada en ajudes que han tingut per la dolentíssima situació econòmica que ens hem trobat, ja els hi avanço que pot ser la retallada serà encara més gran si hem d'assumir el nyap de Metrovacesa perquè aquest tema pinta molt malament i ens costarà encara més diners", ha dit l'Alcalde de Reus.

Pellicer ha reclamat que "hi ha polítics que han de tenir més seny, no es pot ser a tot arreu, no es pot estar en una banda i a l'altra al mateix temps". En un altre moment de la seva intervenció, ha manifestat que "no permetré que la mala gestió de l'anterior govern ens afecti d'aquesta manera i aquells 400 milions de deute, algú se'ls haurà de menjar amb patates i no serem nosaltres: Poca broma i poques punyetes perquè, com alcalde, aquests fets no els penso tolerar més".

Pellicer ha fet aquestes declaracions sol, sense la presència del seu soci de govern, el Partit Popular, formació que té la responsabilitat de la seguretat a la ciutat a través de la regidora Alicia Alegret. 

 

Podeu veure un extracte de les declaracions de l'alcalde, amb imatges dels incidents, en aquest vídeo de Canal Reus TV.