La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Empreses públiques

Martín: ''Vendre la funerària per deu milions serà un error dramàtic per a la ciutat''

El PSC ha demanat una major transparència en el procés i que s'incloguin determinades clàusules al plec de condicions que ''serveixin per blindar els interessos municipals en aquest concurs''.

31/05/2012 | Per NW Revista de Reus

Andreu Martín, amb Martina García i Misericòrdia Dosaiguas, al consistori reusenc durant la roda de premsa.

Andreu Martín, amb Martina García i Misericòrdia Dosaiguas, al consistori reusenc durant la roda de premsa.

Els socialistes reusencs han mostrat avui la seva preocupació perquè ''entenem que la valoració econòmica que s'ha fet dels serveis funeraris municipals de la ciutat de Reus, no s'ajusta al seu preu real i, si es ven per deu milions d'euros per 25 anys, estarem fent un molt mal negoci. Perquè en aquest preu no hi veiem inclosa la quantitat de 2,3 milions d'euros en reserves voluntàries que té la societat, n si es preveu un pla d'inversions de futur, ni molts altres dubtes que no ens han aclarit encara hores d'ara''. Martín ha preguntat públicament ''què passarà amb el préstec de prop d'un milió d'euros que es va demanar per fer les obres de millora del tanatori ni les obres d'ampliació de l'aparcament. Qui assumirà aquesta amortització'', ha afirmat el portaveu municipal. Andreu Martín, ha explicat que “aquesta venda està promoguda per unes necessitats temporals que no han sabut gestionar i volen recaptar 10 milions d’euros a costa de perdre la titularitat sobre una empresa que no només dona més beneficis dels que diuen sinó que a més hem deixat absolutament renovada i sense la necessitat de fer cap inversió més en molt de temps”.

Martín també ha criticat l’actitud municipal amb els treballadors, “perquè en reunions privades els hi diu unes coses que després no coincideixen amb les seves intervencions públiques”. En aquest sentit el portaveu socialista ha criticat que l’Ajuntament enviï als treballadors a negociar el seu nou conveni col·lectiu amb l’empresa adjudicatària. El PSC també ha demanat que en el plec de condicions que està preparant l’equip de govern s’especifiqui quins son els serveis que es prendran com a serveis públics per veure “quins preus públics seran els que s’aplicaran i considerem que la qualitat i el preu dels serveis es veuran afectats''.

El grup municipal socialista ha posat com a exemple les modificacions de propietat que s'han fet en altres ciutats de l'entorn ''que sempre han estat més beneficioses per als seus ciutadans'' i ha criticat el fet que en el plec de condicions ''no hi hagi una clàusula que deici ben clar que l'empresa adjudicatària no pugui realitzar cap altra activitat d'aquest tipus a la ciutata de Reus per tal que no perjudiqui la bona marxa de la societat municipal que ha funcionat molt bé durant aquests anys''.