La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | CAS INNOVA

L'Ajuntament encarrega un informe jurídic per decidir si es presenta com acusació en el cas Innova

Prat ha assegurat al jutge que Pérez i Morató coneixien els pagaments a Manté

01/03/2013 | Per Cori Sebastià

L'alcalde Pellicer ha explicat el posicionament de l'Ajuntament avui després de la junta de portaveus.

L'alcalde Pellicer ha explicat el posicionament de l'Ajuntament avui després de la junta de portaveus.

L’Ajuntament de Reus es dóna de termini una setmana per decidir si es persona com acusació en el cas Innova, on hores d’ara, hi ha imputats per sis delictes Josep Prat, exdirector general de l’Ajuntament i expresident de l’Institut Català de la Salut, i Carles Manté, exdirector del Servei Català de la Salut. L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha explicat avui, després de la junta de portaveus, que l’Ajuntament decidirà què fa després de conèixer el resultat d’un informe que s’ha encarregat als serveis jurídics municipals. Aquest haurà d’analitzar la situació actual del cas després que Prat i Manté hagin quedat en llibertat amb càrrecs i on el jutge els imputa sis delictes, entre els quals hi ha blanqueig, tràfic d’influències i estafa.

Pellicer ha insistit que l’Ajuntament fa el que ha de fer. Segons ell, el govern actua de  manera “clara, contundent i valenta”  però ho ha de fer “amb prudència, rigor i serenitat”. D’aquesta manera, doncs, s’ha defensat dels qui consideren que l’executiu local actua “a remolc” i d’anar a la Fiscalia després de les denúncies presentades per la CUP i Ara Reus. L’alcalde ha afirmat amb rotunditat que el govern que presideix no té por de res. “Por, de què? No tenim cap por de res. Dormo molt tranquil”, ha assegurat Pellicer el qual ha afegit  que “hi ha uns altres responsables que són del govern anterior que van fer les coses tan malament com van saber”. En aquest context, Pellicer també s’ha mostrat convençut que no hi van haver irregularitats durant el principi de l’actual mandat quan Prat encara era director general de l’Ajuntament, càrrec en el qual va ser ratificat per l’actual govern de Reus. De Manté ha dit: “No coneixia el senyor Manté, ni el conec ara”. Davant la petició de l’oposició de fer un ple extraordinari per tractar tot el cas Innova, l’alcalde ha argumentat que ara no el convocarà perquè considera que no és el moment. Segons el seu parer, la seva celebració només faria que perjudicar més la imatge de la ciutat. Segons ha afirmat, durant la lectura d’un comunicat, les notícies dels últims dies transmeten una imatge negativa de Reus “que em dol”.

Per la seva banda, la CUP ha expressat el seu malestar i ha carregat contra els dos partits del govern (CiU i PP) i contra el PSC després que cap d’ells hagi donat suport a la proposta de la candidatura popular de convocar un ple extraordinari perquè l’Ajuntament es posicioni com a acusació particular en els processos judicials que es puguin iniciar en relació a les presumptes irregularitats comesos a Innova. Solament, Ara Reus els hi ha donat suport.

El regidor de la CUP, David Vidal, considera que “el govern municipal continua amagant el cap sota l’ala i fent veure que tot el que està succeïnt aquests dies no va amb ells”. La CUP, però, també ha criticat el PSC, principal partit al govern de Reus durant els mandats passats juntament amb ERC i ICV. Segons la CUP,  l’actitud dels socialistes “és la de continuar amagant la mala gestió realitzada per aquells partits, que dient-se d’esquerres, han permès la construcció d’un Ajuntament en paral·lel gestionat de manera privada”. Vidal considera que l’actitud de CiU, PP i PSC “és del tot irresponsable i els hauria de caure la cara de vergonya, tenint en compte que el deute actual de l’Ajuntament supera els 400 milions d’euros, els quals haurem de pagar cadascun dels reusencs i reusenques”.

 

Pérez i Morató coneixien els pagaments

 

L’exalcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, i l’exregidor de Promoció Econòmica, Josep Morató, van autoritzar el pagament de les factures a Carles Manté. Així ho ha declarat davant del jutge Josep Prat, segons publica avui “La Vanguardia”.  Prat ha declarat que va ser Morató qui va negociar amb Manté quina quantitat de diners rebria pels treballs de consultoria que va fer per a Innova.

El jutjat d'instrucció 3 de Reus va decretar ahir llibertat provisional per a Josep Prat i Carles Manté si bé tots dos continuen imputats en la causa que està oberta pels delictes de malversació de cabals públics, estafa, tràfic d'influències, negociacions prohibides a funcionaris, blanqueig i un delicte contra la hisenda pública. El jutge ha acordat, com a mesura cautelar,  prohibir als dos imputats que surtin del territori i els ha retirat el passaport. Les diligències estan declarades secretes. El jutjat investiga les presumptes factures irregulars que, per valor de 720.000 euros, va pagar Innova a Carles Manté.