La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Les factures d'Innova

Innova va pagar al president de Shirota, Carles Manté, 800 mil euros per assessorament sanitari

Josep Prat i Carles Manté van treballar junts al Servei Català de la Salut en època de la consellera socialista Marina Geli. Prat va ser ratificat en el càrrec posteriorment per CiU.

19/06/2012 | Per NW Revista de Reus

Carles Manté va ser també drector del Servei Català de la Sakut i fins el febrer passat president del Consorci sanitari del Maresme. / capgros.com

Carles Manté va ser també drector del Servei Català de la Sakut i fins el febrer passat president del Consorci sanitari del Maresme. / capgros.com

L'auditoria que s'està fent a l'Ajuntament de Reus i el seu entramat d'empreses municipals ha detectat que el qui va ser director general d'Innova, Josep Prat, va tramitar el pagament de 155 mil euros anuals al qui era president de l'empresa mixta Shirota, Carles Manté,  a través del holding Innova. Els pagaments es feien a l'empresa de consultoria CCM Estretègies i Salut. Prat i Manté havien treballat junts al Servei Català de la Salut amb Marina Geli de consellera. Segons explica l'edició d'aquest dimarts del diari El País, Carles Manté va cobrar entre 2007 i 2011 una xifra propera als 695.000 euros, distribuïts en pagaments de 155.000 anuals. El País emmarca aquesta informació en l'entramat d'interessos entre operadors de la sanitat pública i privada, amb Innova i el Consorci de Salut i Social de Catalunya, que presidia l'exalcalde de Reus, Josep Abelló, a la part pública, i la consultora CCM i el grup Serhs, presidit per l'exalcalde de Mataró, Ramon Bagó, a la part privada.

A aquesta despesa assumida pel hòlding d'empreses municipals INNOVA, cal sumar-hi el pagament en concepte d'IVA, per tant la quantitat liquidada a l'empresa de Carles Manté fóra d'un total de 838.000 euros en cinc anys. Segons explica El Pais, les factures eren emeses mensualment per un import de 15.600 euros (IVA inclòs) i el 2007 tres d'elles van ser pagades amb caràcter retroactiu per completar els ingressos anuals que haurien establert amdues parts. La darrera factura es va presentar a INNOVA tot coincidint amb el canvi a l'alcaldia de l'Ajuntament de Reus. Amb l'arribada Pellicer a l'alcaldia, Manté va seguir enviant factures a INNOVA, però el procés de pagaments es va aturar ja que aquestes van ser retornades per "injustificades", han explicat fonts municipals al diari del grup Prisa. Aquesta informació estaria recollida en l'auditoria que l'Ajuntament de Reus va encarregar a l'empresa Faura i Casas sobre els diversos anys de gestió d'INNOVA, uns treballs que -curiosament- encara s'estarien realitzant en aquests moments. Dir també que Faura i Casas, va ser també l'encarregada de realitzar un bon grapat d'auditories de les diverses societats anònimes municipals, per encàrrec de la pròpia INNOVA.

Carles Manté hauria combinat aquest assessorament en qüestions de salut amb la presidència de l'empresa mitxa Shirota Foods que es va crear per iniciar tasques d'investigació en temes de nutrició i alimentació. Shirota Foods -integrada per l'Ajuntament de Reus (INNOVA), la Universitat Rovira i Virgili, l'empresa Morella Nuts, l'Hospital de sant Joan i Tecnoparc SA- es troba en fase de concurs de creditors ja que el consistori reusennc va acordar no aportar més diners a aquesta iniciativa que ha costat a les finances municipals més de 3 milions d'euros.