La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Empreses

El Tribunal de Comptes obre diligències per l'aval de tres milions d'euros d'INNOVA a la societat Shirota

En l'acceptació de la denúncia i l'inici del procés judicial, el fiscal del Tribunal de Comptes manifesta de SHIROTA que "el seu objecte social, segons sembla, no guarda cap relació amb la citada societat pública, una referència directa al hòlding d'empreses INNOVA".

26/04/2012 | Per NW Revista de Reus

El portaveu de la CUP, David Vidal, amb Xavi Milian, en una imatge d'arxiu.

El portaveu de la CUP, David Vidal, amb Xavi Milian, en una imatge d'arxiu.

El text de la Fiscalia, al que ha tingut accés NW Revista de Reus, afirma que "en data 9 d'abril va rebre la demanda de la Candidatura d'Unitat Popular en les que es denunciaven irregularitats de les que se'n podrien derivar un perjudici per als fons municipals, com a conseqüència de l'execució d'un aval concedit per la societat municipal INNOVA a la mercantil Shirota Functional Foods, qui té un objecte que -sembla ser- no té cap relació amb la citada societat pública". Una frase que podria constituir la clau d'aquesta denúncia, segons diverses fonts jurídiques consultades per aquest mitjà.

Aquesta diligència dóna cinc dies al Ministeri Fiscal i a l'Ajuntament de Reus per tal que es pronunciïn sobre el nomenament del Delegat Instructor que ha de practicar les citades diligències oportunes, o bé que en proposi l'arxiu de les mateixes. Recordem que aquesta empresa va néixer l'any 2007 i va tenir com a socis fundadors, a més de la citada INNOVA, l'empresa La Morella Nuts (qui va tramitar l'aportació de tres milions d'euros més procedents d'una subvenció del Ministeri de Ciència i Tecnologia), la Universitat Rovira i Virgili , la societat mixta Tecnoparc i l'Hospital de Sant Joan (gestionat també des de la direcció d'INNOVA). 

Setmanes enrere, l'Ajuntament de Reus va plantejar l'escassa viablitat d'aquesta empresa dedicada a la investigació en les noves tecnologies en el món alimentari i farmacèutic i va plantejar afrontar la dissolució de Shirota i la possibilitat d'emprendre accions legals contra els responsables de la petició del citat aval ja que es podria considerar que no es va concedir amb les garanties necessàries per tal de preservar els recursos econòmics aportats pel consitori reusenc. Però la CUP, va decidir accelerar aquesta denúncia i va traslladar-la fins el citat Tribunal de Comptes.

El consistori reusenc ha decidit als darrers dies assumir i liquidar aquest aval bancari del Banc Popular tot reconvertint-lo en un préstec a deu anys. L'Ajuntament ja ha desemborsat prop de 500 mil euros en el pagament de les primeres quotes que tenien data de venciment el mes de febrer i març passats. 

 

Notícies relacionades
ECONOMIA | Shirota Foods
Joaquim Barriach: 'Shirota Foods és una empresa que s'hauria pogut salvar'

02/04/2012 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

Al llarg d'aquests dies s'han publicat tot un seguit de notícies sobre els acords que l'Ajuntament de Reus, des de la Junta General del grup d'empreses Innova, ha adoptat per tal de dissoldre l'empresa dedicada a la investigació en el món alimentari i farmacèutic Shirota Foods.

ECONOMIA | Shirota Foods
Ara Reus critica la falta de transparència en el procés de dissolució de l'empresa Shirota Foods

03/04/2012 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

Els regidors Jordi Cervera i Cori Fargas han criticat a les darreres hores 'l'actitud que està tenint l'Alcalde Carles Pellicer en l'assumpte Shirota' i afirmen 'que està frivolitzant quan afirma que aquesta empresa no serà viable mai'.

ECONOMIA | Innova
L'interventor diu que en l'aval d'Innova a Shirota es poden exigir responsabilitats comptables i la CUP porta el tema a la Fiscalia del Tribunal de Comptes

13/04/2012 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

L'aval que l'Ajuntament de Reus, a través del hòlding d'empreses municipals Innova, va atorgar a l'empresa mixta Shirota Foods Functional serà analitzat per la Fiscalia del Tribunal de Comptes.