La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | PLE A L'AJUNTAMENT

CiU, PP i Ara Reus aproven la privatització dels serveis funeraris mentre el PSC i la CUP hi voten en contra

Les empreses interessades tindran ara un termini de 15 dies per presentar les seves ofertes

14/09/2012 | Per Cori Sebastià

El debat polític ha tornat a l'Ajuntament de Reus després de les vacances d'estiu.

El debat polític ha tornat a l'Ajuntament de Reus després de les vacances d'estiu.

El ple de l’Ajuntament de Reus ha tornat a l’activitat aquest divendres després de les vacances d’estiu. La sessió ha servit per donar el vistiplau definitiu al canvi de gestió de la funerària i del cementiri. Amb els vots favorables del govern (CiU i PP), i del grup municipalista Ara Reus s’ha aprovat que Gesfursa passi a mans privades. Ara, doncs, un cop es publiqui l’acord al Butlletí Oficial de la Província (BOP) i al Diari oficial de la Generalitat (DOGC), en el termini de quinze dies sortirà a concurs la concessió de la gestió per un termini de 25 anys. La privatització de l’empresa de Serveis Funeraris surt a la venda per 9 milions i mig d’euros. Qui els pagui tindrà el 95% de les accions mentre que el 5% restant quedarà a mans de l’Ajuntament de Reus. L’alcalde Carles Pellicer està convençut que hi hauran empreses interessades en la compra. Per això, segons ha dit, hores d’ara no preveu un pla B en cas que no hi hagi cap oferta.

El PSC i la CUP han votat en contra de la privatització dels serveis funeraris. Andreu Martín, portaveu del grup municipal del PSC, ha opinat que amb el canvi de gestió “s’obre un futur incert” per a uns serveis funeraris que fins ara, segons ell, han estat “excel·lents”. Davant d’això, Teresa Gomis, presidenta del grup Salut, ha recordat que la venda s’ha de fer vista la situació econòmica de l’Ajuntament i ha assegurat que s’ha dut a terme de la millor manera possible. En aquest context,  ha assegurat que es mantindrà la plantilla de treballadors i ha recordat que, qui es quedi la gestió, haurà de fer una inversió anual de 150.000 euros per garantir que es mantingui la qualitat del servei. A tot això, Gomis s’ha mostrat sorpresa perquè Jordi Cervera, portaveu d’Ara Reus, hagi defensat més llibertat d’actuació per l’empresa que assumeixi la gestió.

D’altra banda, en la sessió l’alcalde Pellicer ha assumit tota la responsabilitat política per la suspensió, a última hora, del concert de rock que s’havia de fer al parc de la Festa aquest estiu. Segons ha dit, no li consta a l'Ajuntament que els organitzadors de l'acte hagin presentat cap denúncia contra el consistori. A més, a petició de la CUP, el govern ha informat que l’Agència catalana de l’Aigua deu a l’empresa municipal Aremsa més de 3,6 milions d’euros. Per la seva banda, l’executiu també ha fet saber  que, a data de 31 d’agost, la Generalitat devia més de 26,4 milions a Sagessa i al grup Salut.