La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Ara Reus critica la postura de l'Alcalde de Reus

Carles Pellicer s'abstè en la votació al Parlament que ha aprovat la creació una comissió que investigarà la sanitat catalana

La comissió és una iniciativa del PSC i ha comptat amb 61 vots a favor, el vot en contra de Joan Laporta i 60 abstencions de CiU.

04/07/2012 | Per NW Revista de Reus

Carles Pellicer, en una de les seves intervencions com a diputat al Parlament de Catalunya.

Carles Pellicer, en una de les seves intervencions com a diputat al Parlament de Catalunya.

El ple del Parlament de Catalunya ha aprovat aquesta tarda la creació d'una comissió d'investigació sobre els presumptes casos de corrupció i d'irregularitats a la sanitat catalana. Un acord que ha comptat amb 61 vots a favor de tota l'oposició al govern d'Artur Mas (entre ells, el de la portaveu del Partit Popular a l'Ajuntament de Reus, Alicia Alegret), un en contra (del peculiar diputat Joan Laporta) i 60 abstencions (entre elles, la de l'Alcalde de Reus Carles Pellicer). Aquesta era una comissió que va ser demanada dies enrere pel Partit dels Socialistes de Catalunya per tal de rebatre les informacions sobre les citades irregularitats que han aparegut en els mitjans de comunicació des de fa mesos. Curiosament, aquesta iniciativa socialista ha provocat un cisma dins aquesta formació política ja que l'exconsellera, Marina Geli, o l'exalcalde de Reus, Lluís Miuel Pérez s'hi ha mostrat en contra públicament.

La creació de la comissió i de la votació que l'ha fet possible, també ha tingut una lectura en clau local a la ciutat de Reus ja que el portaveu del grup municipal d'Ara Reus, Jordi Cervera, ha criticat l'abstenció de Carles Pellicer "ja que avui tenia una possibilitat de posicionar-se a favor d'investigar en un assumpte que està afectant, no només la Sanitat Catalana, si no també a la sanitat reusenca", en referència als casos que estan sota sospita en la gestió del hòlding d'empreses INNOVA i en les factures presentades per Carles Manté a Sagessa per tasques d'assessorament tècnic en matèria sanitària o per l'arquitecte Jorge Batesteza per la construcció del nou Hospital de Sant Joan de Reus. Segons Cervera, "lamentem que avui el senyor Carles Pellicer hagi actuat com a Diputat que es deu a les decisions de Convergència i Unió i no com Alcalde de la ciutat de Reus. Una vegada més es demostra que el nostre Alcalde no treballa al 100% per Reus i es deu a unes sigles polítiques i no a la seva ciutat".

Per la seva part, la també regidora d'Ara Reus, Cori Fargas, ha lamentat "que la regidora Teresa Gomis la setmana passada es lamentés de la herència que ha rebut aquest govern actual a Reus i que ara no vulguin fer un diagnòstic per erradicar el tema d'arrel, tal com es podrà fer a partir d'aquesta comissió d'investigació". Recordem que la setmana passada, Fargas va demanar públicament la dimissió de Gomis al capdavant de Grup Salut d'INNOVA per la "manca d'informació que patim la resta de consellers a l'oposició".