La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Factures presumptament 'irregulars'

Carles Manté: "Estic a disposició de qui convingui per explicar quina va ser la meva feina a INNOVA"

El responsable de l'empresa CCM Estratègies i Salut SL, explica que en "aquest contracte s'hi inclouen les tasques realitzades a Shirota"

26/06/2012 | Per Joan Carrion

Carles Manté -primer per l'esquerra- en una visita realitzada als laboratoris de Shirota.

Carles Manté -primer per l'esquerra- en una visita realitzada als laboratoris de Shirota.

"Sorpresa per la notícia i predisposició a explicar allò que sigui necessari on calgui i quan convingui". Aquestes són les primeres paraules que apareixen en la conversa telefònica mantinguda per aquesta revista amb Carles Manté, responsable de l'empresa CCM Estratègies i Salut SL i acusat pel govern actual de l'Ajuntament de Reus d'haver cobrat -presumptament- de manera injustificada prop de 720 mil euros entre els anys 2007 i 2011. Uns cobraments liquidadts a partir d'un contracte d'assessorament signat amb INNOVA el dia 15 de març de l'any 2007 'en concepte d'elaboració d'estudis sobre INNOVA, el Grup Sagessa, Tecnoparc i el nou Hospital de Sant Joan'. Manté afirma que "estic sorprès perquè només tinc notícia d'aquest tema a través dels mitjans de comunicació però que quedi molt calr que estic a disposició de qui m'ho demani per explicar tota la tasca realitzada durant els més de quatre anys i mig de durada del contracte".

Carles Manté manifesta que "al llarg d'aquest temps vam portar a terme moltes gestions tant en el camp sanitari com en el camp de la nutrició. I tot això és pot argumentar sense cap dificultat. Li he de dir que durant aquest període pràcticament tots els dilluns era a la ciutat de Reus com a part de la feina encomanada. No només s'ha treballat en temes de canvis de concepte i canvis de gestió sanitària al grup Sagessa o al propi Hospital de Sant Joan -continua Manté- La societat i la sanitat han canviat molt durant els darrers anys i això requeria una adaptació del model que s'utilitzava. Un dels exemples -explica- pot ser la concepció de l'Hospital lleuger de Cambrils, un model absolutament nou de la sanitat catalana en el que hi vaig participar de manera activa (i que després ha sigut gestionat des de Sagessa). La meva feina d'assessoria no consistia en omplir enciclopèdies per a les estanteries, sinó posar en contacte diverses sectors en aquesta camps de la sanitat i la nutrició i mirar de buscar solucions per a implantar nous serveis", diu Manté.

El responsable de l'empresa CCM Estratègies i i Salut, afirma que "al llarg d'aquest temps es pot fer un balanç molt positiu dels projectes realitzats: en sanitat les coses han canviat molt entre 2007 i 2011, amb un nou Hospital de Sant Joan, l'Hospital de Cambrils, diversos Centres d'Assistència Primària nous, nous serveis en la unitat d'oncologia, entre altres temes realitzats". "No es una feina feta per una única persona, evidentment, sinó que hi havia un equip molt conjuntat que va aconseguir tirar endavant molts projectes. I això no només passava en qüestions sanitàries. Es va fer molta feina en nutrició, amb la implantació de l'empresa Shirota de la que jo n'era representant d'INNOVA i president. Vam fer una tasca de posar en contacte empreses privades amb institucions públiques per poder impulsar aquest projecte. Jo no vaig tenir mai cap remuneració des de Shirota ja que la feina formava part del contracte amb INNOVA", diu Manté. "Insisteixo en que tot això ho explicaré on m'ho demanin, sense cap problema", afegeix.

Manté, pel que fa a Shirota, explica que "vaig coincidir en diversos consells d'administració de l'empresa amb la senyora Teresa Gomis i l'alcalde de Reus, Carles Pellicer. La solució final -d'aturar i dissoldre l'activitat de l'empresa- no era la que jo havia proposat, però -evidentment- respecto la decisió que ha adoptat el nou govern". "Jo crec que aquest tema de les factures s'anirà aclarint al llarg de les properes setmanes i em poso a disposició de qui convingui per fer-ho". Manté continua dient que "en el moment de signar el contracte, Reus volia establir una mena de clúster en temes de salut i nutrició donada la fortalesa de la ciutat i de la comarca en aquest sector empresarial. Vam fer una gran quantitat de contactes per buscar suports al projecte de Shirota, redactar plans estratègics, contactes internacionals i buscar noves inversions", relata el responsable de l'empresa CCM Estrartègies i Salut. "Tecnoparc, la Universitat, l'IRTA, la Generalitat, entre tots volíem tirar endavant una iniciativa d'investigació com aquesta perquè pensàvem que el potencial que teníem era molt gran", diu Manté.

Pel que fa a qüestions sanitàries, Manté explica que "al llarg d'aquests darrers anys hi han hagut molts canvis de model i de gestió que s'han hagut de fer per optimitzar l'activitat. Només entre els anys 2008 i 2010 vam realitzar una bona pila de plans de reorganització que ja s'havia de fer front a noves necessitats de la societat i a la resposta que la sanitat els hi havia de donar". 

Manté finalitza la conversa tot dient que "respecto tot aquest procés que s'ha iniciat sobre el contracte i sobre les factures i ara caldrà esperar a tenir l'oportunitat de posar sobre la taula tota la tasca realitzada durant aquests quatre anys. Ho tinc tot preparat per explicar-ho quan m'ho demanin".