La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Empreses Municipals

Ara Reus reclama més poder per a l'empresa que gestioni la funerària

El grup municipal d'Ara Reus presenta al·legacions contra les clàusules de la privatització

24/08/2012 | Per

Els serveis funeraris de Reus viuen en ple procés de privatització.

Els serveis funeraris de Reus viuen en ple procés de privatització.

El grup municipal d'Ara Reus ha presentat aquest divendres al·legacions contra alguns punts concrets del Plec de Clàusules Administratives que fixa les condicions de venda parcial d'accions de la Societat Anònima Municipal que gestiona els serveis funeraris de la ciutat, per acabar-la convertint en una societat mixta de capital públic i privat.

El grup liderat per Jordi Cervera deixa clar que no està en contra de la privatització, però vol millorar les condicions de manera que, a parer seu, en surti beneficada la gestió del servei públic. Alguns dels plantejaments de les al·legacions d'Ara Reus es basen en el que consideren excessiu pes de l'Ajuntament en algunes de les decisions que hauria de prendre la nova societat mixta, fins al punt de considerar que el paper de l'Ajuntament acabaria convertint-se en "una ingerència injustificada". Per exemple, Ara Reus no vol que l'Ajuntament tingui potestat sobre la direcció i el control dels serveis, ja que "limitaria les facultats i potestats de l'empresa adjudicatària en l'organització de la prestació de serveis". D'igual manera, Ara Reus reclama que es redueixin les decisions que s'han de prendre amb el vot de qualitat de l'Ajuntament. Les al·legacions d'Ara Reus, en definitiva, en cas de ser acceptades afavoririen la capacitat de decisió de l'empresa privada que guanyi el concurs per a la venda de les accions, en detriment de l'Ajuntament de Reus. Si no es fan aquests canvis, a parer d'Ara Reus, el procés de privatització "pot abocar a un efecte desincentivador (...) que provocaria la No presentació al concurs d'empreses".

Ara Reus, a més, posa de manifest un afer pendent a l'empresa de la Funerària. Segons el Grup Municipal, el procés de privatització s'ha fet sense que s'hagi renovat el conveni col·lectiu amb els treballadors de l'empersa municipal, que va vèncer l'any 2011.