La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Denúncia d'Ara Reus

Àngel Cunillera i Jordi Bergadà declaren aquest matí als Jutjats de Reus per les factures de Tecnoparc

En un primer moment, la societat mixta va reclamar les quantitats cobrades per via notarial

28/01/2013 | Per Joan Carrion

L'exregidor Jordi Bergadà -esquerra- i l'expresari Jordi Cunillera en una imatge d'arxiu.

L'exregidor Jordi Bergadà -esquerra- i l'expresari Jordi Cunillera en una imatge d'arxiu.

La denúncia presentada el febrer de l'any passat pel grup municipal d'Ara Reus contra l'exregidor d'Arquitectura i Urbanisme de l'Ajuntament de Reus, Jordi Bergadà, i contra l'empresari i expresident de Tecnoparc, Àngel Cunillera, per haver cobrat de manera irregular diverses factures d'aquesta societat durant el mandat passat, té una cita avui divendres als Jutjats de Reus. Cunillera -declararà a dos quarts de deu del matí- i Bergadà -citat a dos quarts d'11- estan acusats d'haver cobrat prop de 164 mil euros en factures que van ser considerades "irregulars" per un informe redactat per la secretaria i la intervenció municipals que hi va veure, fins i tot, "possibles indicis penals". En aquell document, s'apuntava que les "contractacions de regidors per part de Tecnoparc vulnerava la legislació i que l'emissió i cobrament de factures simulades amb la finalitat de desplaçar part del sou d'alguns regidors a les empreses municipals, en cas de demostrar-se, significaria la seva nul·litat radical i podria donar lloc també a la responsabilitat penal". Aquesta situació -segons el citat informe- seria també aplicable a les factures emeses i cobrades pel president del Consell d'Administració de Tecnoparc SA, una empresa que aleshores era participada per capital privat i públic municipal.

L'exregidor Jordi Bergadà hauria complementat una part de la seva nòmina municipal amb tres factures presentades a Tecnoparc -dues d'elles ja cobrades i una tercera va ser aturada pel nou govern-. Una situació de la que Bergadà s'hauria defensat tot dient que "era un acord al que s'havia arribat amb l'exalcalde socialista Lluís Miquel Pérez". Pel que fa a Cunillera, la seva factura correspondria a tot un seguit de gestions realitzades durant els darrers anys del mandat passat en la que s'haurien cobrat totes de cop en una factura presentada a les acaballes del govern anterior. Des de Tecnoparc, un cop es va conèixer aquesta situació, es va decidir personar-se també en aquesta denúncia com a part afectada per  reclamar els més de 90 mil euros cobrats per Cunillera. 

Segons ha pogut saber aquesta revista digital, ambdues parts haurien negociat al llarg d'aquests darrers mesos per trobar una altra solució que no passés per les dependències judicials, un 'apropament' que no s'hauria realitzat fins el moment. 

D'altra banda, el 19 de febrer estan citats a declarar als Jutjats de Reus per la denúncia que va interposar també ARA REUS, Josep Prat Domenech -ex director general d'INNOVA- i Carles Manté -com a responsable de l'empresa CCM Estratègies i Salut SL- per un presumpte cas de factures sense justificar, facturades i pagades per INNOVA. Una situació que es podria tipificar com un cas de presumpta estafa, apropiació indeguda i malversació de fons públics. 


Notícies relacionades
POLíTICA | Tecnoparc
Tecnoparc reclama notarialment els diners a Cunillera i Bergadà

13/02/2012 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

Un dels acords que la darrera reunió de la Junta General de Tecnoparc va adoptar en la darrera convocatòria -celebrada amb caràcter d'urgència- va ser la de reclamar via notarial els diners que Àngel Cunillera i Jordi Bergadà haurien cobrat de manera 'irregular' segons aquest organisme.

POLíTICA | Denúncia
El Jutjat d'Instrucció de Reus accepta a tràmit la denúncia d'Ara Reus contra Bergadà i Cunillera

12/04/2012 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

El Jutjat d'Instrucció número 1 de Reus ha admès a tràmit la denúncia presentada setmanes enrera i obrirà investigació contra l'exregidor d'urbanisme de l'Ajuntament de Reus, Jordi Bergadà, i contra l'expresident del Tecnoparc, Àngel Cunillera.

ECONOMIA | Tecnoparc
Àngel Cunillera: 'No he cobrat res de manera il·legal de Tecnoparc'

18/04/2012 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

"Voldria explicar a l'opinió pública la meva innocència i el mal tracte que he rebut indegudament i sense cap mena de justificació en tota aquesta qüestió de les factures de Tecnoparc".