La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

Tendències / moda botigues i empreses camina i pedala menjar i beure i a més...

MENJAR I BEURE | Quin vi?

Gatzara blanc 2010

Per Montserrat Nadal

Vi Gatzara 2010, D.O. Conca de Barberà.

Us presentem un vi de la D.O. Conca de Barberà. Vi consistent, fresc, afruitat, recomanat per a aperitius, pernil salat, pastes, i alguns plats de peix amb suquet. Està elaborat per Gatzara Vins, el viver de celleristes de la Conca de Barberà.

MENJAR I BEURE | Entrevista

Ferran Cerro Llurba

Per Cèsar Compte

El cuiner reusenc ha passat pels fogons dels restaurants dels germans Roca, Juan Mari Arzak i Carme Ruscalleda. Actualment forma part de l'equip de Sergi Arola a Madrid.

Ferran Cerro (foto: Xavi Jurio)

MENJAR I BEURE | Crònica gastronòmica

Kenavo, crêperie bretonne

Per Mariona Quadrada

Si algú es despertés ara mateix d'un son de només deu anys, segurament al·lucinaria força de veure com Reus ha ampliat i diversificat l'oferta gastronòmica de la nostra ciutat. Sobretot, diversificat. En aquest moment gaudim d'establiments que ofereixen menjar japonès, tailandès, magribí, etc., cosa que confirma que l'apropament de móns que semblaven llunyans són aquí mateix. Així podem gaudir d'un catàleg de gustos, productes i maneres de fer per triar i remenar.

El restaurant destaca per l'ececticisme simpàtic i urbà del local. Foto: Xavi Jurio

MENJAR I BEURE | Reportatge

L'orxata, la beguda refrescant que va fascinar Jaume I

Per Cori Sebastià

L'orxata és una beguda natural i energètica que aporta molts beneficis per a la salut. A Reus, una empresa es dedica a fer-ne

El procés de fabricació de l?orxata Costa es fa a Alcàsser, tot i que la seu central de l?empresa es troba a Reus.

MENJAR I BEURE | L'entrevista

Gerard Cros Barenys

Per Cèsar Compte

Aquest professor reusenc de cuina i pastisseria forma part de l'equip docent de l?Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils, centre on va estudiar aquest ofici. Explica que abans d'arribar a la cuina de creació cal una bona base de cuina tradicional per poder evolucionar. "Abans s'ha de saber com posar els dits per no tallar-se'ls", explica.

Gerard Cort Barenys (Foto: Xavi Jurio)

MENJAR I BEURE | Reportatge

Reus i la passió pel vi

Per Cèsar Compte

El món del vi viu un moment dolç. En el darrer quart de segle les vendes de vi a l'Estat han augmentat de forma espectacular i malgrat no ser un dels països amb els índexs de consum més elevats, sí que és el país amb més hectàrees de vinya. El comerç del vi és tot un negoci i Reus no en viu al marge. El reportatge us convida a fer un recorregut per alguns dels establiments especialitzats que hi ha a la ciutat.

Els vins de casa es troben a les botigues especialitzades de la ciutat (Fotos: Xavi Jurio)

MENJAR I BEURE | L'entrevista

Anton Gómez Domènech

Per Cèsar Compte

Ambaixador dels productes elaborats a les nostres vinyes, el sommelier reusenc Anton Gómez viu de forma apassionada el món del vi des de la seva empresa Vinum. Considera un plaer viure envoltat de zones vinícoles amb molta tradició i enveja la cultura del vi que tenen a França. Diu que "el vi no és un producte que es fabrica, s'elabora".

Anton Gómez Domènech, sommelier. (Foto: Xavi Jurio)

MENJAR I BEURE | Reportatge

Integració amb molt de gust

Per Esther Celma

El restaurant Jordi és en un barri gens turístic de Bariloche, a la Patagònia argentina, però els catalans sempre el localitzen. A la inversa, a Reus hi ha molts veïns que busquen retrobar els gustos dels seus orígens. Un grapat de botigues ho fa possible.

Els germans Mohamed i Amin Mouden tenen dos supermercats cosmopolites a Reus (Fotos: Xavi Jurio)