La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

Tendències / moda botigues i empreses camina i pedala menjar i beure i a més...

CAMINA I PEDALA | A peu

De Vila-seca a la Platja de la Pineda

La caminada serveix per gaudir del nou Raval de la Mar que uneix els dos nuclis.

Per Josep M. Pagès

La passejada comença amb una espectacular passarel·la, necessària per creuar l?autovia A-7.

Proposta de passejada urbana, diferent a les habituals que us oferim per les muntanyes i indrets pròxims. El Raval de la Mar, que uneix Vila-seca amb La Pineda, és una molt bona alternativa per un matí d'hiverrn assolellat. La proposta ens fa arribar fins als pins de Mariscal que hi ha a la meitat del passeig marítim de la Platja de la Pineda.

CAMINA I PEDALA | Amb bici

Reus-Cambrils-Reus

Per Josep M. Galofre

Us proposem una excursió ciclista entre Reus i Cambrils, d'anada i tornada. Més enllà dels atractius de la destinació final, el recorregut presenta alguns elements que valen molt la pena. Són uns 28 quilòmetres en total.

L'ermita de Santa Maria del Mas d'en Bosch o la Mare de Déu de Vilafortuny es van construir al començament del segle XVII.

CAMINA I PEDALA | Amb bici

Reus-Maspujols-Reus

Per Josep M. Galofre

"Després d'un bon temporal, veure que la desembocadura de les rieres en la seva part alta provoca un Salt d'aigua important és un espectacle fantàstic. La capçalera de la riera de Maspujols ve de la unió del riu la Mussara i la riera del Salt o de Sovià. Aquest salt es troba a la part baixa del barranc de l'Aigua Sana, el qual, a partir d'aquí, es coneix com la riera del Salt".

Detall de la façana de l'ermita de Sant Antoni, de Maspujols. (Foto: Arxiu)

CAMINA I PEDALA | A peu

La platja del Torn

Per Josep M. Pagès

Aquesta passejada per una platja lliure de blocs d'apartaments la reservarem per a un dels dies assolellats que ens acostuma a oferir el nostre hivern o, fins i tot, per un de mestralada, quan el vent deixa la mar cristal·lina i la fa córrer, com un riu, vers el Cap Salou.

Platja i illot del Torn, en una imatge presa a l'hivern.

CAMINA I PEDALA | A peu

La Vall d'Alforja

Per Josep M. Pagès

L'Editorial Piolet va editar, el 2008, un mapa ?centrat aproximadament en la població d'Alforja? amb el títol que ara dóna nom a aquest article; de manera que per comprovar que efectivament la vila d'Alforja presideix una vall quasi perfecta, res millor que anar a la seva capçalera i inici de la conca hidrogràfica de la cabalosa ?quan plou força? riera que hi neix.

Des de l?ermita es pot contemplar, en un dia serè, la costa des de la planura del Delta fins al cap Salou.

CAMINA I PEDALA | Amb bici

Reus-Cambrils-Reus

Per Josep M. Galofre

El Parc del Pinaret és un parc urbà tancat i de 44.352 metres quadrats. Està format per una sèrie d'espais diferents que tenen en comú el fet d'estar integrats per vegetació autòctona mediterrània. És el destí de la ruta que proposem, que es pot fer en unes tres hores.

Parc del Pinaret

CAMINA I PEDALA | Amb bici

Reus-Riudecanyes-Reus

Per Josep M. Galofre

Anar amb la bicicleta fins al pantà de Riudecanyes paga la pena. La destinació final, el poble i la presa, són un bon repte per als qui els agrada pedalar. Val a dir que és una sortida que reclama una mica d'esforç, però aquest esforç es veu compensat per l'interès de l'indret. Anar i tornar es pot fer en unes quatre hores.

Pantà de Riudecanyes.

CAMINA I PEDALA | A peu

Toll de la Palla

Per Josep M. Pagès

L'entorn de Siurana dóna per fer molt bones caminades. En aquesta ocasió, us proposem una excursió adequada per fer amb canalla, i que discorre per una pista als voltants dels cingles de Siurana i del riu, oferint unes vistes magnífiques del paisatge de la zona. Val molt la pena.

Els salts i els tolls són freqüents en aquesta excursió, ideal per fer els mesos d?estiu.