La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

BOTIGUES I EMPRESES | L'aparador de Reus

Pastissos per crear il·lusió

Nina's Cakes, al carrer del Vent, ofereix cursos per poder fer pastissos creatius

09/12/2012 | Per Judit Guinovart

Nina's Cakes, al carrer del Vent, és una botiga amb un encant especial, plena de productes específics per a creacions pastisseres. (Foto: Xavi Jurio)

Nina's Cakes, al carrer del Vent, és una botiga amb un encant especial, plena de productes específics per a creacions pastisseres. (Foto: Xavi Jurio)

Ja fa un cert temps que vaig descobrir un tipus de pastisseria a la qual no estàvem acostumats, la que anomenen pastisseria creativa, una pastisseria que ha anat guanyant popularitat en els últims anys i que cada vegada té més seguidors i són més els comerços especialitzats. Alguns ofereixen el producte acabat i d’altres proporcionen les eines i ingredients per a la seva elaboració.

La nostra ciutat no n’és una excepció. En els últims anys ja són diverses les botigues que ofereixen utensilis, ingredients especials i, fins i tot, formació per elaborar i decorar pastissos, magdalenes i galetes, per tal d’aconseguir donar-los un aspecte especial i únic. Des del principi, em vaig quedar impressionada del que es podia arribar a crear amb una cosa que anomenaven “fondant”, una paraula que ara ja no m’és tan desconeguda. El fondant fa referència a la característica física del recobriment i no és més que una massa elàstica i modelable de sucre, aigua i glucosa, que dóna als pastissos una sensació d’elegància i pulcritud digna d’un objecte de decoració. Amb aquesta massa elàstica, com si es tractés de plastilina comestible, es poden arribar a crear textures tan realistes com una peça de roba amb tots els seus detalls, o bé formes tan increïbles com unes sabates de taló, un edifici o un cotxe de competició.

És realment increïble el que es pot arribar a crear. Un exemple molt clar el tenim a la nostra ciutat, en una d’aquestes botigues especialitzades que s’ha inaugurat recentment, Nina’s Cakes. Una botiga que, des del primer dia, no ha deixat indiferent els vianants que passejaven pel carrer del Vent. Només a l’aparador ja es poden veure algunes de les creacions de la Nina, l’artista i l’encarregada de fer realitat desitjos i somnis a través dels seus pastissos exclusius i personalitzats. Nina’s Cakes és una botiga espectacular, amb un encant especial, plena de productes específics per a aquest tipus de creacions. Ofereixen tot allò necessari per realitzar les nostres pròpies creacions pastisseres: ingredients, accessoris i milers de motlles divertidíssims, colorants de tot tipus, eines i estris per modelar i crear infinitat de formes, llibres i revistes plens d’idees, productes portats de diferents indrets del món ara a l’abast de tothom... A més, ofereixen el servei de creació i venda de pastissos personalitzats realitzats per l’artista, la Nina, que fa cada una de les comandes amb dedicació, paciència i cura per tal d’aconseguir un resultat brillant. Alhora, imparteix cursos i tallers de diferents graus de dificultat, per ensenyar aquest art tant a nens com a adults. Cursos de galetes, cupcakes, pastissos, boquilles, xocoboles, entre altres impartits al mateix local, en un espai cuina-taller reservat per a la Nina, els seus alumnes i les seves creacions. Vaig tenir el plaer d’assistir a una de les classes, concretament en la de l’elaboració de cupcakes, o dit d’una altra manera, magdalenes decorades, on vaig passar una molt bona estona deixant fluir la imaginació, realitzant tasques de les quals em creia incapaç a causa de les meves reduïdes nocions culinàries. Al mateix temps anava descobrint com elaborar la massa, que era la Butter Cream, com donar sabor de fruits vermells a una massa de color verd i alguns truquets de l’ofici que ens anava revelant l’experta. Una experiència increïble, sense límits, amb uns resultats espectaculars, divertits, plens de color i saborosos.

Una particularitat d’aquest comerç és l’àmplia varietat de productes que ofereixen per a persones celíaques; hi ha productes de qualitat sense gluten, una recerca personal dels propietaris per oferir a aquestes persones les mateixes possibilitats, els mateixos sabors i la mateixa il·lusió.

 

Crònica publicada al número 7 de la Revista NW (Juliol de 2012)