La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

Tendències / moda botigues i empreses camina i pedala menjar i beure i a més...

BOTIGUES I EMPRESES | Empreses

Vermuts Miró vol créixer a còpia de potenciar la marca i obrir nous mercats

Emili Miró Salvat, SA va néixer l'any 1957 i avui produeix 5 milions de litres de vermuts i vins

Per Francesc Domènech

Carles Prats dirigeix actualment l'empresa.

El vermut està de moda. Ho reconeixen a Vermuts Miró, que, després que durant el 2013 incrementés la producció dels vermuts amb la seva marca un 8 per cent, ha vist com al llarg dels mesos de gener i febrer d'enguany la producció amb la marca pròpia ha estat un 19,5 per cent superior al mateix període de l'any passat. La moda del vermut ha coincidit en el temps amb la posada en marxa de l'estratègia de potenciar la marca pròpia, en detriment de l'elaboració de vermuts a doll o per a altres marques, cosa que ha implicat la feina d'obrir nous mercats, tant a Espanya com a la resta del món.

BOTIGUES I EMPRESES | Empreses

Slab: Escalada de nivell 'indoor'

Per Francesc Domènech

El Tecnoparc disposa des de fa uns mesos d'un centre d'escalada 'indoor' iniciativa de l'emprenedor Pau Salas. El centre ofereix varietat de serveis i la possibilitat de llogar o comprar el material necessari. Els escaladors disposen d'un centre a la ciutat, força visitat per la gent de fora que reconeix la zona com un dels grans centres d'escalada del país.

SLAB s?ha instal·lat a la zona del Tecnoparc. (Foto: Xavi Jurio)

BOTIGUES I EMPRESES | Empreses

Sales d'estimulació sensorial dissenyades i fabricades a Reus

Per Francesc Domènech

Dissenyar i fabricar artefactes i sistemes destinats a estimular els sentits, especialment de persones discapacitades. Aquesta és la principal activitat de l'empresa Optical Illusions, amb seu al carrer de Sant Lluís, creada el 2004 per dos joves enginyers industrials reusencs formats a la URV, Esteve Llauradó i Xavier Aluja. Van començar al viver d'empreses municipal Redessa, van obtenir el premi a la creació d'empreses convocat per la mateixa Redessa i la URV, i, passats tots aquests anys, el projecte està consolidat, supera els 600.000 euros de facturació, dóna feina a nou persones, és l'única empresa del sector que dissenya i fabrica a Espanya i Catalunya, i ha començat a exportar.

Xavier Aluja i Esteve Llauradó, els creadors d'Optical Illusions. (Foto:Xavi Jurio)

BOTIGUES I EMPRESES | Notícies empresarials

L'intens viatge que ha fet néixer una nova joguina

Per Francesc Domènech

El Nan Casteller és un joc de construcció de peces de fusta que està concebut perquè qui hi jugui construeixi un castell. El joc ha nascut de la iniciativa de sis emprenedores del Camp de Tarragona, que ara van de bòlit immerses en la primera fase de llançament del joc, per a la qual s'ha volgut aprofitar la gran intensitat que viu la temporada castellera al voltant del Concurs de Castells de Tarragona o diades de referència, com la de Santa Úrsula, a Valls. Aquest és el reportatge que va publicar la revista NW el mes d'octubre passat.

Tres de les promotores del joc "El nan casteller"

BOTIGUES I EMPRESES | Botigues i empreses

Vivac, la botiga de l'escalador

Per Judit Guinovart

Al carrer de l'Hospital hi ha una de les poques botigues especialitzades en equipament per a esports de muntanya del sud del país. Es tracta d'una minúscula botiga anomenada Vivac, on es pot trobar tot el material necessari per al muntanyisme i l'alta muntanya: caminar, escalada, alpinisme, així com roba esportiva i complements.

Vivac no ven les marques més conegudes, sinó les que el seu propietari ha consumit i, per tant, sap que són de qualitat. (Foto: Xavi Jurio)

BOTIGUES I EMPRESES | L'aparador de Reus

Pastissos per crear il·lusió

Per Judit Guinovart

Ja fa un cert temps que vaig descobrir un tipus de pastisseria a la qual no estàvem acostumats, la que anomenen pastisseria creativa, una pastisseria que ha anat guanyant popularitat en els últims anys i que cada vegada té més seguidors i són més els comerços especialitzats. Alguns ofereixen el producte acabat i d'altres proporcionen les eines i ingredients per a la seva elaboració.

Nina's Cakes, al carrer del Vent, és una botiga amb un encant especial, plena de productes específics per a creacions pastisseres. (Foto: Xavi Jurio)

BOTIGUES I EMPRESES | Empreses

Quercus, un referent tecnològic al mercat internacional

Per Cèsar Compte

La tecnologia que s'aplica als lectors de matrícules als pàrquings de l'aeroport internacional de Doha, a Qatar, està pensada i produïda a Reus. Quercus Technologies és una companyia que fabrica productes amb un elevat component tecnològic amb l'objectiu de millorar la mobilitat i la seguretat vial.

L'equip al complet de Quercus Tecnhnologies (Fotos: Xavi Jurio)

BOTIGUES I EMPRESES | L'aparador de Reus

La cotilleria de la reina

Per Judit Guinovart

Durant els últims dos mesos Reus ha estat l'escenari de nombroses obertures de negocis, un d'ells, Rigby & Peller, una cotilleria mundialment reconeguda per les seves marques de luxe en llenceria, roba de bany i roba per dormir, que va escollir la ciutat, i concretament el carrer de San Joan, per instal·lar-hi el seu primer establiment a l'Estat espanyol.

Rigby & Peller ha triat Reus per obrir la seva primera botiga a l'Estat Espanyol. L'establiment és al carrer de Sant Joan. (Foto: Xavi Jurio)