La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

Tendències / moda botigues i empreses camina i pedala menjar i beure i a més...

BOTIGUES I EMPRESES | Empreses

Vermuts Miró vol créixer a còpia de potenciar la marca i obrir nous mercats

Emili Miró Salvat, SA va néixer l'any 1957 i avui produeix 5 milions de litres de vermuts i vins

Per Francesc Domènech

Carles Prats dirigeix actualment l'empresa.

El vermut està de moda. Ho reconeixen a Vermuts Miró, que, després que durant el 2013 incrementés la producció dels vermuts amb la seva marca un 8 per cent, ha vist com al llarg dels mesos de gener i febrer d'enguany la producció amb la marca pròpia ha estat un 19,5 per cent superior al mateix període de l'any passat. La moda del vermut ha coincidit en el temps amb la posada en marxa de l'estratègia de potenciar la marca pròpia, en detriment de l'elaboració de vermuts a doll o per a altres marques, cosa que ha implicat la feina d'obrir nous mercats, tant a Espanya com a la resta del món.

CAMINA I PEDALA | A peu

De Vila-seca a la Platja de la Pineda

Per Josep M. Pagès

Proposta de passejada urbana, diferent a les habituals que us oferim per les muntanyes i indrets pròxims. El Raval de la Mar, que uneix Vila-seca amb La Pineda, és una molt bona alternativa per un matí d'hiverrn assolellat. La proposta ens fa arribar fins als pins de Mariscal que hi ha a la meitat del passeig marítim de la Platja de la Pineda.

La passejada comença amb una espectacular passarel·la, necessària per creuar l?autovia A-7.

CAMINA I PEDALA | Amb bici

Reus-Cambrils-Reus

Per Josep M. Galofre

Us proposem una excursió ciclista entre Reus i Cambrils, d'anada i tornada. Més enllà dels atractius de la destinació final, el recorregut presenta alguns elements que valen molt la pena. Són uns 28 quilòmetres en total.

L'ermita de Santa Maria del Mas d'en Bosch o la Mare de Déu de Vilafortuny es van construir al començament del segle XVII.

CAMINA I PEDALA | Amb bici

Reus-Maspujols-Reus

Per Josep M. Galofre

"Després d'un bon temporal, veure que la desembocadura de les rieres en la seva part alta provoca un Salt d'aigua important és un espectacle fantàstic. La capçalera de la riera de Maspujols ve de la unió del riu la Mussara i la riera del Salt o de Sovià. Aquest salt es troba a la part baixa del barranc de l'Aigua Sana, el qual, a partir d'aquí, es coneix com la riera del Salt".

Detall de la façana de l'ermita de Sant Antoni, de Maspujols. (Foto: Arxiu)

CAMINA I PEDALA | A peu

La platja del Torn

Per Josep M. Pagès

Aquesta passejada per una platja lliure de blocs d'apartaments la reservarem per a un dels dies assolellats que ens acostuma a oferir el nostre hivern o, fins i tot, per un de mestralada, quan el vent deixa la mar cristal·lina i la fa córrer, com un riu, vers el Cap Salou.

Platja i illot del Torn, en una imatge presa a l'hivern.

BOTIGUES I EMPRESES | Empreses

Slab: Escalada de nivell 'indoor'

Per Francesc Domènech

El Tecnoparc disposa des de fa uns mesos d'un centre d'escalada 'indoor' iniciativa de l'emprenedor Pau Salas. El centre ofereix varietat de serveis i la possibilitat de llogar o comprar el material necessari. Els escaladors disposen d'un centre a la ciutat, força visitat per la gent de fora que reconeix la zona com un dels grans centres d'escalada del país.

SLAB s?ha instal·lat a la zona del Tecnoparc. (Foto: Xavi Jurio)

CAMINA I PEDALA | A peu

La Vall d'Alforja

Per Josep M. Pagès

L'Editorial Piolet va editar, el 2008, un mapa ?centrat aproximadament en la població d'Alforja? amb el títol que ara dóna nom a aquest article; de manera que per comprovar que efectivament la vila d'Alforja presideix una vall quasi perfecta, res millor que anar a la seva capçalera i inici de la conca hidrogràfica de la cabalosa ?quan plou força? riera que hi neix.

Des de l?ermita es pot contemplar, en un dia serè, la costa des de la planura del Delta fins al cap Salou.

CAMINA I PEDALA | Amb bici

Reus-Cambrils-Reus

Per Josep M. Galofre

El Parc del Pinaret és un parc urbà tancat i de 44.352 metres quadrats. Està format per una sèrie d'espais diferents que tenen en comú el fet d'estar integrats per vegetació autòctona mediterrània. És el destí de la ruta que proposem, que es pot fer en unes tres hores.

Parc del Pinaret