La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Esports

Reus acollirà el Campionat del Món de Patinatge Artístic el setembre i octubre de l'any 2014

Es preveu la visita de més de 800 esportistes procedents de 28 països

15/12/2012 | Per NW Revista de Reus

L'anuncia s'ha fet aquesta tarda a l'Ajuntament de Reus, des prés de la reunió de la Federació.

L'anuncia s'ha fet aquesta tarda a l'Ajuntament de Reus, des prés de la reunió de la Federació.

La Federació Espanyola de Patinatge (RFEP) ha designat avui la ciutat de Reus com a seu del Campionat del Món de Patinatge Artístic del 2014 en la seva Junta Directiva que s'ha celebrat aquest dissabte 15 de desembre a la capital del Baix Camp. La candidatura reusenca, presentada de manera conjunta pel Reus Deportiu i l'Ajuntament de Reus preveu l'organització del campionat del 28 de setembre al 12 d'octubre de 2014 al Pavelló Olímpic Municipal de Reus.

 

El Comité Internacional de Patinatge Artístic havia concedit a la RFEP la organització del Campionat del món 2014, i aquesta s’ha decantat per la candidatura reusenca d’entre totes les ciutats que optaven a acollir el certamen. El proper 8 de març de l’any 2013, d’acord al calendari aprovat, es constiturà formalment el comitè organitzador del mundial, coincidint amb l’organització a Reus del Campionat d’Espanya de grups Show els dies 9 i 10. Posteriorment, el Comitè Internacional de patinatge Artistic de la FIRS, presidit per Margaret Brooks, ratificarà el projecte esportiu i el calendari definitiu de la prova.

Ara, un cop celebrada la proclamació de Reus com a seu del mundial, els diferents estaments implicats en l’organització hauran de ratificar els acords, aprovar el contracte programa i el Pla Director del Campionat.


La candidatura de Reus ha presentat una detallada proposta de planificació i organització del campionat en la que es desenvolupen set punts fonamentals pel desenvolupament del projecte: els recursos; el projecte esportiu; els serveis a la «família esportiva»; les cerimònies i actes complementaris; la premsa, comunicació i promoció; el programa comercial; i el projecte de Ciutat El campionat podria acollir més de 28 seleccions provinents de tots els continents i uns 800 esportistes i tècnics. Les característiques de la competició i la gran tradició del patinatge artístic a Europa augura una elevada presència de públic. Reus tornarà a ser capital mundial del patinatge, per la qual cosa el campionat també suposa una gran oportunitat de promoció de la ciutat.


El campionat tornarà a Europa desprès que l’any 2010 la ciutat portuguesa de Portimaó en va ser la seu; Brasilia, l’any 2011; i Auckland aquest mateix any 2012. La trajectòria esportiva del Reus Deportiu, el potencial dels seus patinadors i patinadores i la capacitat organitzativa de Reus han jugat un paper fonamental en la proclamació. Aquest mateix any, el Grup Show del Reus Deportiu s’ha proclamat campió del Món en la categoria de Grups Grans.


Reus va acollir l’any 1997 un Mundial de patinatge que no incloïa la modalitat de Grups Show, modalitat que és va presentar en format d’exhibició com a una innovació molt valorada al programa final que també va suposar un èxit d’audiència en la retransmissió televisiva d’aquella edició.