La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Meteorologia

La Generalitat tanca accessos al Montsant, les Muntanyes de Prades i les serres de Vandellòs

El molt elevat risc d'incendi forestal ha fet prendre aquesta mesura

08/08/2012 | Per NW Revista de Reus

Mapa oficial del risc d'incendis forestals publicat el dimecres, 8 d'agost a la web de la Generalitat

Mapa oficial del risc d'incendis forestals publicat el dimecres, 8 d'agost a la web de la Generalitat

El Govern de la Generalitat ha decretat la prohibició d'accedir a l'interior d'alguns dels massissos muntanyosos més emblemàtics del país, amb l'objectiu de minimitzar al màxim l'elevat risc d'incendi forestal que hi ha aquests dies i que s'incrementarà amb l'augment de les temperatures que es començarà a fer evident a partir de dijous. Entre els massissos afectats per aquesta mesura hi ha la serra del Montsant, el conjunt de les muntanyes de Prades i les muntanyes de Tivissa i Vandellòs. Fora del Baix Camp, la mesura afecta també el Massís dels Ports i la Serra de Cardó-Boix, a les Terres de l'ebre, i els massissos de les Gavarresm de Cadiretes i de l'Albera a les comarques de Girona.

Aquesta mesura, que ja s'havia pres en estius anteriors, pretén reduir el màxim el fort risc d'incendi forestal que generaran les condicions meteorològiques que s'esperen per als pròxims dies, en especial a partir de dijous. Des d'avui mateix s'espera que les temperatures puguin pujar "entre lleugerament i moderadament, sobre tot a l'interior del país", segons el Servei Meteorològic de Catalunya. El vent serà de component sud i est al litoral, i de component sud a l'interior. Això, sumat al descens de la humitat relativa, converteix els boscos en polvorins, a efectes d'incendis forestals. Les comarques del Baix Camp, l'Alt Camp, el Priorat i la Conca de Barberà es troben oficialment en situació de pre-alerta per l'elevat risc d'incendi. Això implica que durant la jornada Agents Rurals hagi establert rutes de vigilància, especialment al Priorat. El mapa oficial del risc d'incendis forestals acompanya aquesta informació.

L'alerta decretada fa que s'hagin suspès tots els eprmisos per fer activitats considerades de risc als municipis afectats, així com també s'han prohibnit algunes activitats agrícoles o de manteniment d'infrastructures, a més de totes els obres civils a menys de 500 metres del bosc.


Onada de calor

Protecció Civil ha alertat del notable increment de temperatures que s'acosta, i que es preveu afecti de manera especial les comarques del Priorat i la Conca de Barberà. L'organisme de prevenció ha recomanat evitar les activitats d'esforç a l'aire lliure durant les hores centrals del dia, i tenir especial cura dels nadons i la gent gran.

El Departament de Salut també ha activitat el Pla d'actuació per prevenir els efectes de l'onada de calor. En aquest enllaç trobareu les recomanacions sanitàries que es fan per evitar efectes de l'onada de calor sobre la salut.