La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Any Prim

L'equip científic que analitzarà la mòmia del general Prim comença a treballar

L'objectiu és que tant la conservació de la mòmia com la restauració del mausoleu estiguin enllestits el 2014, a punt per a la commemoració de l'Any Prim.

20/06/2012 | Per NW Revista de Reus

L'equip d'investigadors, al Saló de Plens de l'Ajuntament de Reus.

L'equip d'investigadors, al Saló de Plens de l'Ajuntament de Reus.

Representants de l’Ajuntament de Reus s'han reunit aquests dies amb l’equip de científics liderats per la Universitat Camilo José Cela, que han de realitzar l’estudi forense de les restes del general Prim, i amb qui properament se signarà un conveni de col·laboració. En aquest equip també s’hi integraran professionals de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus i de la Universitat Rovira i Virgili.

En aquesta primera trobada es va parlar del projecte forense que volen portar a terme l’equip científic per aprofundir en les causes de la mort del general, i també de les tasques que caldrà efectuar per a millorar la conservació de la mòmia. L’equip de científics i els representants de l’Ajuntament de Reus es van traslladar fins al tanatori per observar l’estat de la mòmia. Segons les primeres observacions, els científics van certificar que la conservació de les restes del general Prim presentaven un estat millor del que es preveia inicialment.

La comissió també es va dirigir a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus acompanyats dels directius del centre, on van visitar les instal·lacions, i van poder conèixer les diferents sales i maquinària que utilitzaran durant l’estudi forense. L’equip que farà l’estudi científic està liderat per Francisco Pérez Abellán, director del Departament de Criminologia de la Universitat Camilo José Cela de Madrid; i compta amb professionals de prestigi de les universitats de Granada, de València, de la Complutense, de la Politècnica de Madrid i de la Rovira i Virgili. És un equip multidisciplinar, entre els quals hi ha antropòlegs, metges forenses, criminòlegs, i historiadors, entre altres.