La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | CAMPANYA DE NADAL

Els botiguers de Reus regalaran hores de servei de cangur aquest Nadal

La iniciativa s'inclou dins de les activitats que es faran aquestes festes

22/11/2012 | Per Cori Sebastià

La plaça del Mercadal tornarà a ser enguany l'escenari de diverses activitats aquest Nadal.

La plaça del Mercadal tornarà a ser enguany l'escenari de diverses activitats aquest Nadal.

Els qui comprin aquest Nadal als comerços associats a la Unió de Botiguers de Reus rebran tiquets d’una hora de servei de cangur. Els centres “La granja”, situat a la plaça Catalunya; i “Nanos”, al carrer Tívoli, seran qui faran aquest servei després que hagin establert un acord amb l’entitat comercial. La Unió de Botiguers regalarà 10.000 hores de servei de cangur que funcionarà del 14 de desembre fins al 4 de gener. El servei, que també estarà operatiu els diumenges en què les botigues poden obrir les portes, acollirà canalla de 3 mesos fins als 8 anys. Els dos centres que faran el servei oferiran un centenar de places. No es podran acumular vals amb la finalitat de deixar la canalla, per exemple, dues hores seguides.Leonor Bartolí, presidenta de la Unió de Botiguers, ha destacat que l’objectiu d’aquest servei novedós és facilitar les compres als pares i a les mares. Amb aquesta iniciativa, l’entitat comercial vol oferir un atractiu més que convidi a comprar a les botigues de Reus. La intenció de la UB és que el servei de cangur tingui continuïtat en altres èpoques de l’any.

Aquest servei s’inclou dins de la campanya de Nadal que l’Agència de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Reus ha coordinat amb les entitats comercials de la capital del Baix Camp. La campanya es posarà en marxa aquest divendres i acabarà el 6 de gener. Arrencarà amb la tradicional encesa dels llums de Nadal. L’acte simbòlic es farà demà a la plaça del Mercadal a dos quarts de 7 de la tarda. Es realitzarà, doncs, mitja hora abans del que és habitual. Segons la regidora de Promoció Econòmica, Alícia Alegret, s’ha avançat per motius d’agenda de l’alcalde i no pas per evitar que coincideixi amb la protesta convocada pels treballadors municipals a les 7 al Mercadal.

Poc més d’una vintena de carrers de Reus, pràcticament el mateix nombre que l’any passat, tornaran a lluir enllumenat nadalenc. Novament, s’han col·locat llums de baix consum elèctric. Altre cop, l’Ajuntament es fa càrrec de la despesa elèctrica i col·labora en un 20% del cost del lloguer i de la instal·lació dels motius. Per la seva banda, els botiguers paguen el 80% restant.

La Unió de Botiguers organitzarà de nou un espectacle que combinarà llum i música, i que es podrà veure cada dia al Mercadal a les 7 de la tarda. La iniciativa es repeteix després de la bona acollida que va tenir l’any passat.

Els carrers, però, també tornaran a estar guarnits amb la participació dels escolars reusencs. 1.500 alumnes d’una vintena d’escoles s’encarreguen aquests dies de decorar els avets que es poden veure en diversos carrers del centre. El Tomb de Reus repeteix, doncs, una iniciativa que premiarà les decoracions més destacades.

La campanya de Nadal també inclou els sortejos i els regals que faran els Mercats municipals de Reus i els Marxants; els la tradicionals mercats d’artesania i de Nadal; la realització dels retaules vivents de Nadal, i les cercaviles musicals. A tot això, l’Ajuntament ha decidit recuperar la festa de les campanades de Cap d’Any al Mercadal després que l’any passat es va suspendre per motius econòmics. Actualment, el consistori també tanca una proposta perquè els pàrquings municipals tinguin uns preus més barats durant el Nadal.