La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Cavalcada de Reis

Els Reis Mags d'Orient portaran una comitiva de 400 persones i repartiran 4.000 tones de caramels

Tots els caramels que es llençaran no porten gluten

04/01/2013 | Per NW Revista de Reus

Una imatge de la presentació de l'acte que s'ha fet aquest matí amb la presència dels patges reials.

Una imatge de la presentació de l'acte que s'ha fet aquest matí amb la presència dels patges reials.

Més de 400 persones entre músics i acompanyants formaran part de la comitiva dels Reis Mags d’Orient en la Cavalcada de Reis. Com cada any, ses majestats arribaran a la ciutat en helicòpter per tal de sobrevolar carrers, places i cases, i que tots els nens i les nenes els puguin veure.

A partir de dos quarts de 5 de la tarda seran rebuts per l’alcalde, Carles Pellicer, i el regidor de Cultura i Joventut, Joaquim Sorio, al parc de Sant Jordi i començaran un recorregut que els durà en primer lloc a l’hospital de Sant Joan, on visitaran la canalla ingressada i els avis del centre sòciosanitari. Tot seguit, la comitiva reial es desplaçarà a la residència d’avis del passeig Mata.

La cavalcada, encapçalada per la Guàrdia Urbana, les motos i la carrossa de l’Estel, començarà a les set de la tarda al carrer Ample i el recorregut serà el següent: carrer Ample, avinguda Prat de la Riba, avinguda del President Companys, carrer de Sant Joan, tomb de ravals, carrer de Salvador Espriu, carrer de l’Amargura i plaça del Pintor Fortuny. 

A partir d’aquí, només els Reis damunt les bigues romanes i el seu seguici baixaran pel carrer Llovera fins a la plaça del Mercadal, on hi haurà una recepció oficial per part de les autoritats en què l’alcalde i el regidor de Cultura i Joventut lliuraran les claus de la ciutat a ses majestats. Els Reis saludaran a tota la canalla reusenca des del balcó de l’Ajuntament.

Enguany participen a la cavalcada una carrossa amb l’elefant que ha custodiat les cartes enviades als Reis d’Orient per tots els nens i les nenes; una carrossa amb soldadets de plom que sortiran acompanyats dels patges més petits de la comitiva Reial i, tot seguit, les tres carrosses dels Reis d’Orient: la del Rei Blanc Melcior, la del Rei Ros Gaspar i la del Rei Negre Baltasar.

Després dels Reis continuaran la cavalcada tres carrosses més, una amb diferents músics, tot seguit arribarà la gran carrossa de joguines i regals i finalment, la carrossa del carbó. Entre cadascuna de les carrosses hi haurà la participació de diferents grups musicals. En concret: L’Aula de Sons, la Banda Simfònica de Reus, la Cobla Pare Manyanet, els tabalers El Cuc a l’orella, la Cobla Ciutat de Reus, la Cobla Reus Jove, els tabalers del Ball de Diables de Reus, el Canó de Reus i la Banda de música La Verònica. 

Durant la cavalcada es repartiran 4.000 tones de caramels que es llençaran des de les carrosses dels reis i també des d’un dels camions de la comitiva reial que anirà al darrere de tot, tancant la comitiva. Tal com s’ha fet els darrers anys tots els caramels que es llencen durant la cavalcada no contenen gluten.

Els participants a la Cavalcada formen part de Llop’s Teatre, Bràvium Teatre, els Amics del Cavall de les comarques de Tarragona, els Amics de la Moto, l’Associació de Dominicans i Biela Club 600, que no surten a la Cavalcada, però que acompanyen els Reis Mags en els seus vehicles d’època des que arriben a la ciutat fins que surten dalt de les seves carrosses.