La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | PROGRAMA SOLIDARI

El programa de recuperació d'aliments frescos arriba a 375 famílies reusenques en un mes i mig

S'han repartit gairebé 8.000 quilos que han donat quatre establiments

23/10/2012 | Per Cori Sebastià

El Taller Baix Camp recull als supermercats els aliments frescos que ja no poden vendre.

El Taller Baix Camp recull als supermercats els aliments frescos que ja no poden vendre.

Reus va posar en marxa l’agost passat el programa de recuperació d’aliments frescos per a persones sense recursos econòmics. Des d’aleshores, ja s’han repartit gairebé 8.000 quilos de menjar entre 375 famílies que representen 1.500 persones. Quatre són, de moment, els establiments que participen en el projecte: Carrefour, Bon Preu, Simply i el Mercat del Camp. Tots ells, han donat productes frescos que ja no poden vendre perquè estan a punt de caducar. Montserrat Vilella, regidora de Benestar social, ha fet un balanç satisfactori d’aquest primes mes i mig del programa. A tot això, ha expressat la seva confiança perquè altres establiments se sumin al projecte per arribar a una donació de 500 tones a l’any, que és l’objectiu que es vol assolir.Vilella considera que altres comerços s’afegiran a la iniciativa quan vegin que aquest és un projecte que en el qual es treballa amb rigorositat i serietat. En aquest context, però, l’Ajuntament també estudia hores d’ara que els establiments participants al programa es puguin beneficiar d’una rebaixa en el rebut de la brossa, tenint en compte que abocaran menys residus, segons ha explicat Marcos Massó, regidor de Medi Ambient.

Els aliments recollits

La fruita ha estat fins ara l’aliment que més s’ha recollit per donar a les famílies necessitades. En segon lloc, s’ha situa la verdura, i tot seguit, en menor mesura, hi ha la carn, els ous i els làctics.

El programa de recuperació d’aliments frescos sorgeix d’un treball universitari d’Anna Puigdomènech i de Jordi Baldirà. L’Ajuntament de Reus se’l va fer seu i el va posar en pràctica gestionat per l’àrea de Benestar social. El projecte, que ha rebut aportacions econòmiques de diverses institucions i entitats, compta amb la implicació de la Fundació Banc dels aliments i del Taller Baix Camp. Precisament, el Taller Baix Camp és qui va a recollir els aliments als establiments i després tria els que es poden consumir. Per la seva banda, el Banc dels aliments és qui s’encarrega de repartir el menjar entre diverses entitats perquè aquestes facin arribar els aliments a les persones amb menys recursos econòmics. Tot aquest procés compta amb la cooperació de l’Agència de Salut Pública de Catalunya perquè estigui garantida la seguretat alimentària.