La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Protestes

Convocades concentracions de suport als detinguts per la Vaga General

Avui s'ha fet una concentració davant les portes dels Jutjats de Reus

30/05/2012 | Per NW Revista de Reus

La detenció d'un jove reusenc militant independentista ha generat un moviment de suport que farà que aquest dimecres a les 7 hi hagi una cocentració, a la plaça del Mercadal, convocada per diverses organitzacions independentistes. Ja ahir a la tarda, un grup de persones es mantenia concentrat davant la Comisaria dels Mossos d'Esquadra a Reus, esperant notícies del reusenc detingut. Aquest matí, es preveuen concentracions, també, davant els jutjats de Reus.

El jove, identificat com a Ignacio P.A. a la nota oficial del Departament d'Interior, està acusat d'un delicte de desordres públics, danys, coaccions greus, delicte contra els drets fonamentals i llibertats públiques i delicte de pertinença a grup criminal. Els Mossos fan aquesta última acusació en considerar que les accions violentes del dia de la vaga van estar coordinades. . Segons Interior, va participar en els incidents davant la seu de la patronal Foment del Treball i una oficina del BBVA, a Barcelona, el dia de la vaga general del 29 de març. Se l'acusa d'haver causat danys amb un martell i de llençar pedres.

El reusenc havia estat un dels que van aparèixer a la web en la que la Conselleria d'Interior demanava la col·laboració ciutadana per indentificar els protatonistes d'incidents. El jove va comparèixer públicament a la plaça de Catalunya, al costat d'altres acusats, reclamant la retirada d'aquesta pàgina web.