La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | Demana una comissió per analitzar futures privatitzacions

Vallès: "la venda de la funerària és un error històric que pagarem molt car"

19/07/2012 | Per NW Revista de Reus

Francesc Vallès diu que la venda de la funerària serà "pa per avui i gana per demà".

Francesc Vallès diu que la venda de la funerària serà "pa per avui i gana per demà".

El primer secretari del PSC de Reus, Francesc Vallès ha anunciat que el PSC s’oposarà frontalment a l’intent de privatització de la societat municipal GESFURSA anunciada a per l’equip de govern. “La privatització de la funerària és un error històric d’enorme magnitud que els reusencs pagarem molt car” ha afirmat. “És un error vendre’s el patrimoni dels reusencs i especialment d’aquelles societats municipals que actualment estan generant beneficis que podrien contribuir a eixugar el deute municipal i revertir a la ciutat en el manteniment de serveis bàsics com les escoles bressol, l’educació, la sanitat i les polítiques de benestar” ha afegit Vallès.

 “El senyor Carles Pellicer s’està venent la ciutat a trossets” ha denunciat Vallès, “i els ciutadans de Reus en seran els principals perjudicats: tothom sap que si aquesta venda s’acaba consumant, els ciutadans pagaran més per uns serveis que seran iguals o pitjors”. El primer secretari ha recordat que els preus dels serveis funeraris “ja es veuran fortament incrementats com a conseqüència de la pujada de l’IVA al 21% aprovada pel Govern del Partit Popular”.

 El primer secretari del PSC també s’ha preguntat quins criteris ha tingut en compte l’equip de Govern municipal a l’hora de decidir la venda de la funerària, “més enllà del preu d’adjudicació, que cada dia que passa és més baix”. En aquest sentit, ha defensat la necessitat de crear “urgentment” una Comissió municipal de valoració de l’oportunitat i la viabilitat de privatitzacions de societats municipals, que analitzi els beneficis que aquests processos puguin reportar als ciutadans de Reus. “Fins ara l’equip de govern només ha parlat sobre el preu de la venda, però això és pa per avui i gana per a demà” ha remarcat Vallès. “Es tracta que s’analitzi rigorosament l’oportunitat d’una privatització d’aquestes característiques i els beneficis que se’n desprenen per als reusencs i per al comerç i l’economia de la ciutat; i això encara no ens ho ha explicat ningú”. “Cal saber les conseqüències d’una decisió d’aquestes característiques abans que sigui massa tard” ha sentenciat.

Vallès ha proposat que aquesta Comissió estigui integrada per membres de l’equip de Govern, representants de tots els grups municipals, els màxims responsables de les societats municipals i experts independents en l’àmbit econòmic, jurídic i de la gestió pública. “Si els reusencs no se n’han de beneficiar, no hi ha res a privatitzar”, ha conclòs Vallès, “perquè és evident que en aquest cas els beneficis de la privatització seran per algú altre”.