La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | Valoració del PSC

Vallès: "el govern de CiU i el PP a Reus, socialitza les pèrdues i privatitza els beneficis"

El primer secretari del PSC ha criticat que "s'hagin incrementat els impostos amb el nou govern municipal durant aquests dotze mesos i que es malvengui una empresa municipal com la funerària, quan dóna beneficis a la ciutat".

06/06/2012 | Per NW Revista de Reus

Andreu Martín i Francesc Vallès, avui durant la presentació de la campanya del PSC a Reus.

Andreu Martín i Francesc Vallès, avui durant la presentació de la campanya del PSC a Reus.

“Aquest Govern està carregant les conseqüències de la crisi sobre les espatlles dels ciutadans que només en un any, estan pagant molts més impostos, però en canvi, reben molts menys serveis”, ha dit el primer secretari de l’Agrupació local del PSC a Reus, Francesc Vallès.  “La manca d’horitzó, planificació i visió de ciutat d’aquest equip de govern és cada cop més evident per als ciutadans de Reus que n’han tingut prou amb un any per comprovar que aquest Ajuntament no funciona”, ha manifestat Vallès qui ha volgut posar diversos exemples de la pèrdua d’oportunitats de Reus com la manca d’arribada d’empreses a la ciutat com Ikea o Metrovacesa, de la capitalitat de l’emprenedoria o de l’expansió del Tecnoparc. “Quan un s’ha passat tant de temps criticant des de l’oposició se l’hi fa molt més difícil aconseguir gestionar amb ambició de futur”, ha explicat Vallès. El primer secretari del PSC també ha recordat el deteriorament en la qualitat dels serveis a les persones com ara les escoles bressol, la renúncia a construir un institut-escola o l’eliminació de les polítiques de formació continuada. “Tampoc han fet res per les polítiques d’ocupació”, ha manifestat el polític socialista.

Per la seva banbat, el portaveu del grup municipal del PSC a Reus, Andreu Martín, ha explicat que “en tots i cadascú dels moments clau que ha viscut aquest equip de govern durant un any, el Partit dels Socialistes ha donat un pas endavant i ha fet aportacions positives, alternatives i viables”. Andreu Martín ha enumerat el ple de les ordenances fiscals, el del pla d’ajust o el dels pressupostos. “En tots, hem fet una oposició constructiva i responsable, però aquest govern no ens ha volgut escoltar”, ha dit Martín qui ha senyalat que “aquest govern es caracteritza per no escoltar, ni a nosaltres ni a la ciutadania”. Fruit d’aquest aïllament, “a Reus, les coses que ja estaven malament fruit de la conjuntura –atur, economia-, ara estan pitjor i aquells serveis d’assistència a les persones, que sí funcionaven, també s’han reduït”, ha dit Vallès.

El primer secretari del PSC a Reus ha dedicat dures crítiques al govern de CiU i PP hi ha afirmat que "moltes de les actuacions o retallades que fan són absolutament ideològiques com ara voler malvendre la funerària o retallar serveis de medi ambient". Segons Vallès, "aquest govern socialitza les pèrdues i privatitza els beneficis", tot fent referència a la proposta de donar la funerària en concessió per 25 anys. "No entenem que la venguin per només deu milions d'euros, és una empresa que dóna beneficis i no s'hauria de fer aquesta operació", ha dit Vallès.

“En aquest any, al PSC hem fet els deures, hem après la lliçó, ens hem renovat i estem preparats per construir una alternativa a la ciutat amb la complicitat de molts i molts ciutadans que creuen que un Reus millor és possible. Hem substituït la paraula excusa per la de rigor, solvència treball, ambició, compromís, capitalitat i futur. Això és el que ens demanen els ciutadans i nosaltres els ho devem. Reus necessita un horitzó i un lideratge fort i estem preparats per construir-lo al costat de la majoria dels ciutadans”, ha conclòs Vallès.