La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | Diada Nacional

Satisfacció dels milers de reusencs participants a la manifestació de la Diada

4.000 persones participen a la marxa de l'Esquerra Independentista del Camp a Reus

12/09/2012 | Per NW Revista de Reus

Capçalera de la manifestació a Reus (foto: Pobleviu.cat)

Capçalera de la manifestació a Reus (foto: Pobleviu.cat)

La presència de ciutadans de Reus, del Baix Camp i de tot el Camp de Tarragona es va fer notar ahir, a la gran manifestació que va col·lapsar el centre de Barcelona convocada per l'Assemblea Nacional Catalana. La majoria es van posar al primer tram de la manifestació, a l'espai destinat a la societat civil. La cinquantena llarga d'autobusos que van servir per traslladar ciutadans cap a Barcelona van tornar amb tota normalitat, tot i que alguns participants lamentaven no haver pogut quedar-se fins al final de la marxa. El col·lapse va fer variar els horaris previstos inicialment.

El col·leciu "Alforja per la independència" es va fer notar molt a Barcelona

Especialment festiva va ser la forma com col·lectius de diversos pobles del Baix Camp van participar a la manifestació. Alguns van traslladar-hi grups de grallers locals o altres elements festius per amenitzar la marxa.

Tot plegat, mentre a Reus, l'Esquerra Independentista del Camp calcula que unes 4.000 persones participaven a la manifestació convocada sota el lema "Ni pacte fiscal, ni pacte social: Independència". Els organitzadors asseguren que la d'ahir va ser la convocatòria amb més participació de totes les que s'han fet fins ara. Des dels convocants es considera un èxit la convocaòria, i es diu que "va ser un èxit rotund i inesperat, tenint en compte la manifestació de Barcelona convocada per l'Assemblea Nacional Catalana, que ha fet desplaçar molta població de la zona". La manifestació va anar des del Mercat Central fins a la Plaça del Teatre. Durant els parlaments van haver-hi moltes referències a les retallades i a altres qüestions, com la situació legal dels imputats per l'episodi de les xiulades als polítics durant la Festa Major de Sant Pere.

 

 

 

 

Notícies relacionades
POLíTICA | 11 de Setembre
Multitudinari acte per la independència al Bartrina

06/09/2012 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

L'Assemblea Nacional Catalana i Reus per la Independència van aconseguir ahir omplir el Teatre Bartrina de gom a gom en l'acte final de la campanya de cara a la manifestació que sota el lema "Catalunya, nou Estat d'Europa" està convocada per la Diada Nacional a Barcelona, per a la qual està previst que es lloguin 40 autobusos per desplaçar-s'hi. Els missatges centrals de l'acte d'ahir deien que ara és el moment d'aconseguir la independència.

POLíTICA | Diada Nacional
24 autobusos sortiran de Reus per anar a la manifestació de Barcelona

11/09/2012 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

L'Assemblea Nacional Catalana-Reus per la Independència ha contractat 24 autobusos per anar a la manifiestació convocada per l'entitat per la tarda de l'11 de Setembre a Barcelona. Aquesta xifra no compta els autobusos que han posat a disposició dels ciutadans altres entitats o partits polítics. En tot el Camp de Tarragona, l'ANC aporta un total de 134 autocars.