La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | 11 de Setembre

Multitudinari acte per la independència al Bartrina

Més de 40 autobusos contractats a tot el Baix Camp per anar el dia 11 a Barcelona.

06/09/2012 | Per NW Revista de Reus

Aspecte del Teatre Bartrina, en una imatge presa per Montsant Ciurana .

Aspecte del Teatre Bartrina, en una imatge presa per Montsant Ciurana .

El Teatre Bartrina es va omplir ahir de gom a gom (molta gent es va haver de quedar dreta), en l'acte central de la campanya "Catalunya, nou estat d'Europa" iniciaitva de l'Assemblea Nacional Catalana de cara a la manifestació convocada per dimarts que ve a Barcelona. En l'acte hi van participar l'actor Toni Albà, l'actriu Montserrat Carulla, l'escriptor Víctor Alexandre, l'alcalde de Montblanc i vicepresident de l'Associació de Municipis per la Independència, Pep Andreu i la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell. Les actuacions musicals van anar a càrec de l'Orfeó Reusenc, Xavier Ciurans i la Cobla per la Independència. Antoni Veciana va intepretar un monòleg a partir articles del sociòleg Salvador Cardús.

Imatge final de l'acte amb els participants i alcaldes de l'AMI a l'escenari.

Especialment aplaudida va ser la intervenció de l'alcalde de Montblanc, que va retreure a l'Ajuntament de Reus que no s'hagi adherit a l'Associació de Municipis per la independència, un fet que resulta una excepció "per a una ciutat que sempre ha estat qui ha estirat del carro del catalanisme a la Catalunya Nova des de sempre". A la platea hi havia diversos regidors reusencs i al fons de la sala -dret- hi era l'alcalde, Carles Pellicer. La moció que es va presentar a l'Ajuntamentfa uns mesos proposant l'adhesió no havia prosperat.

Els parlaments van servir per difondre l'extens catàleg d'arguments en favor de la independència i no van obviar les dificultats del procés, per al qual -van coincidir a afirmar diversos oradors- cal la participació de tothom, "fins i tot dels qui parlen castellà a Catalunya", va dir la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell.

El pròxim acte organitzat per Reus per la Independència és una caminada popular el diumenge al matí fins al Puig d'en Cama, a la Selva del Camp, per plantar-hi una bandera estelada. Mentre, l'entitat treballa en la logística per l'anada a la manifestació de Barcelona el dimarts que ve. Estan contractats ja més de 40 autobusos en tot el Baix Camp per facilitar l'accés dels ciutadans a l'esdeveniment.