La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | Política

La convocatòria d'eleccions al Parlament atura la investigació sobre la Sanitat Catalana

Hi havien de comparèixer Josep Abelló, Josep Prat i Lluís M. Pérez

25/09/2012 | Per NW Revista de Reus

Josep Prat, en una imatge d'arxiu.

Josep Prat, en una imatge d'arxiu.

L'antic director general d'Innova, Josep Prat (en qualitat d'expresident de l'Institut Català de la Salut), l'exalcalde de Reus i fins fa poc President del Consorci Hospitalari de Catalunya, Josep Abelló, i l'exalcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, no hauran de declarar finalment davant la Comissió del Parlament de Catalunya creada per investigar la gestió de la sanitat catalana un cop Artur Mas ha anunciat la celebració d'eleccions el dia 25 de novembre. Amb ells, havien de ser cridats a explicar la seva gestió l'actual Conseller de Sanitat, Boi Ruiz, l'exconsellera Marina Geli i altres alcaldes, exalcaldes i responsables de la gestió sanitària a Catalunya.

Les compareixences havien estat acordades aquest dimarts al matí, durant la reunió parlamentària que ha servit per fixar el pla de treball i les compareixences davant la comissió a partir del mes d'octubre. Això era abans que es comencés a saber que el President de la Generalitat, Artur Mas, tenia previst convocar eleccions anticipades abans de Nadal, cosa que farà impossible complir el calendari previst, i que fa del tot imprevisible determinar quin serà el futur d'aquesta comissió, que estava previst que es reunís els dilluns.

La comissió d'investigació parlamentària sobre al sanitat catalana pretenia arribar fins al final en el coneixement dels casos que, en el millor dels casos, han afectat la imatge de la sanitat catalana, tot i que hi ha qui veu clar que s'han produït casos de corrupció. Els partits han criticat el fet que CiU i PSC han fet valer els seus vots per evitar referències a alguns casos concrets, per impedir algunes compareixences i per renunciar a reclamar determinada informació. En cap dels casos, el "vet" de CiU i PSC afecta els diferents casos denunciats relatius a Reus. Les decisions adoptades avui les haurà de prendre un altre cop el Parlament que sorgeixi de les urnes.