La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | Les protestes del Mercadal

La CUP acusa "determinats agents policials" de provocar els aldarulls de Completes

El seu portaveu, David Vidal, diu que "no èrem els quatre anti-sistema com els agrada dir a ells".

03/07/2012 | Per NW Revista de Reus

Una imatge de les protestes que es van produir a la Plaça Mercadal durant la Festa Major.

Una imatge de les protestes que es van produir a la Plaça Mercadal durant la Festa Major.

La CUP considera que rere les declaracions de Carles Pellicer d'ahir, "hi ha l’intent per part del govern de desacreditar la tasca que aquesta formació està realitzant al Consistori, i especialment, sobre INNOVA". Segons el seu portaveu, David Vidal, “la ciutadania no és tonta i veu de mitja hora lluny aquesta maniobra” i afegeix que “gran part de la plaça va xiular a les autoritats perquè ja n’està farta de pagar els plats trencats de la mala gestió que s’ha fet a l’Ajuntament i a INNOVA”. “No érem els quatre anti-sistema com els hi agrada dir a ells”, afegeix.

Segons aquesta formació, “si l’alcalde no és capaç de gestionar la protesta ciutadana i de diferents entitats de la ciutat, com serà capaç de resoldre la difícil situació de crisi en la que ens trobem immersos?”. Vidal afirma que “l’alcalde intenta desacreditar-nos fent-se la víctima, quan van ser determinats agents policials qui van provocar tots els aldarulls” Segons Vidal, la protesta ciutadana i de diferents entitats s’ha d’interpretar com una mostra de malestar, i enlloc d’això, “l’alcalde no sols no entén res de la protesta, sinó que vol sortir per la tangent tot intentant criminalitzar a la CUP”. En aquest sentit, Vidal es pregunta si els agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra –tant els de gala, com els d’uniforme ordinari, com els de paisà- tenien ordres de provocar aldarulls, ja que “en tot moment l’actitud de la ciutadania va ser exemplar i va ser un cop les autoritats eren dins del Consistori que diferents agents van propiciar agressions a les persones que es manifestaven per generar aldarulls”.

Vidal considera que les imatges que es poden veure a internet són més que clares. “El senyor alcalde s’inventa que va rebre l’impacte d’un objecte, un agent va utilitzar una espasa per agredir al públic, diferents agents van actuar violentament i van agredir a diferents persones, un altre agent va amenaçar verbalment a un pare amb una criatura, persones del seguici van ser agredides, xiquets i xiquetes petites a braços dels seus pares van ser colpejades, entre altres fets” el que porta Vidal a considerar com a “escàndol” el succeït aquell dia.

Per aquest motiu, Vidal considera que la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra haurien d’obrir una investigació a través de les imatges registrades “no per a identificar a les manifestants que ja van ser identificades in situ, sinó per a exigir responsabilitats als coordinadors del dispositiu de seguretat i a la regidora Alicia Alegret com a principal responsable”.

 

Notícies relacionades
SOCIETAT | Festa Major
Empentes i enfrontaments entre "xiuladors" i policia en plena Festa Major

29/06/2012 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

S'havia convocat una xiulada contra les retallades. Era de domini públic, i per això una dotació de Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra van acompanyar les autoritats tant en l'anada com en la tornada de Completes. A la tornada es van produir enfrontaments verbals i alguna empenta entre els manifestants i els agents de l'ordre. La xiulada serà recordada com una de les més sonores de les que s'han produït en una Festa Major.

VIDA MUNICIPAL | Les protestes del Mercadal
Pellicer afirma que va rebre l'impacte d'una llauna al cap durant les protestes de la Festa Major

02/07/2012 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

L'Alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha criticat amb duresa els fets que es van viure divendres a la nit a la Plaça Mercadal en sortir de Completes durant la celebració de la Festa Major. Pellicer ha desvetllat que 'vaig rebre l'impacte d'una llauna al cap, encara que pot ser ara diran que no és veritat". La màxima autoritat municipal ha dirigit la seva censura sobre aquests fets cap a tres sectors concrets: "contra un regidor-agitador (referint-se tàcitament a la CUP de David Vidal), cap a entitats del seguici popular que van donar l'esquena a la corporació durant la celebració i cap aquelles persones que s'haurien d'haver manifestat i xiulat a la Plaça del Castell (on hi ha la seu del PSC a Reus)".