La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | ERC

L'executiva local d'Esquerra Republicana llença la tovallola i plegarà el mes vinent

20/03/2012 | Per Joan Carrion

D'esquerra a dreta: Misericòrdia Roig, Empar Pont, Àngel Cortadelles i Ester Alberich

D'esquerra a dreta: Misericòrdia Roig, Empar Pont, Àngel Cortadelles i Ester Alberich

Esquerra Republicana de Catalunya a la ciutat de Reus passa per una situació certament complicada. Els mals resultats electorals a les eleccions municipals de l'any passat que van suposar la pèrdua dels seus dos regidors, la gestió del tema de les factures de Jordi Bergadà a Tecnoparc i l'elecció de Pep Andreu com a President de la Federació d'ERC del Camp de Tarragona, són algunes de les qüestions que han afectat negativament als membres de l'executiva local presidida per Misericòrdia Roig Torres. L'estat de desànim i d'inactivitat és tal que, en una de les darreres reunions celebrades pel citat òrgan del partit reusenc, es va anunciar la decisió de la direcció d'abandonar aquest càrrecs en una assemblea que ERC celebrarà molt probablement a mitjans del mes d'abril. De fet, al llarg dels darrers mesos, l'activitat pública dels partit republicà s'ha limitat a diversos articles d'opinió en alguns mitjans de comunicació i, un dels cops més durs, ha estat la desautorització rebuda des de Barcelona per tal com es va encarar el presumpte cobrament irregular de factures que l'exregidor -i ja exmilitant- Jordi Bergadà va fer de l'empresa pública mixta Tecnoparc. Recordem que quan van aparèixer les notícies sobre aquests cobraments, l'executiva local va emetre una nota de premsa defensant l'actuació de Bergadà, però pocs dies després, en una reunió forçada per Pep Andreu -seguint instruccions de la direcció de Barcelona- la posició republicana va experimentar un gir de 180 graus i van beneir que el consistori actual denunciés els cobraments a la Fiscalia i es respectés l'actuació judicial.

Cal dir que un altre sotrac per a l'executiva local va ser el resultat de les eleccions a la Presidència de la Federació d'ERC al Camp de Tarragona ja que, des de Reus, es va apostar tàcitament per la candidatura de Jordi Cartanyà. Una llista que va quedar a dos vots de la proposta presentada per l'Alcalde de Montblanc, Josep Andreu. És evident doncs que tots aquests condicionants polítics han erosionat l'executiva local i una bona part dels seus membres optaran per abandonar qualsevol càrrec directiu. Altres però, tot i pertànyer a la direcció actual, podrien presentar la seva candidatura a la presidència de la Secció Local d'ERC, com podria ser el cas de l'actual responsable de finances Àlfred Pitarch.

Recordem finalment que el mes de juny de l'any passat es va celebrar la darrera assemblea de militants de la Secció Local d'Esquerra Republicana de Catalunya a Reus, per tractar els mals resultats de les eleccions municipals del 22 de maig, en les que el partit es va quedar sense representació municipal per primera vegada des de la restauració de la democràcia. En aquell acte, 'l'executiva local no va eludir-ne la responsabilitat i va posar els seus càrrecs a disposició de la militància, la qual va ratificar-los-hi perquè continuessin', segons s'explicava en una declaració oficial de la citada formació política. 'L'executiva local, ratificada, va presentar unes línies estratègiques per als propers mesos. Serà un procés de treball que ha de culminar a principi de l'any vinent amb la celebració d'una conferència municipal. La presidenta local, Misericòrdia Roig, agraeix que la militància hagi donat confiança a l'executiva, tot i els mals resultats del 22 de maig: "Gràcies a això, som un equip que ara ens sentim amb més forces i amb ganes de posar les bases de la solució a la nostra situació", concloïa la declaració republicana.