La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | Assemblea de militants

Jordi Torres serà aquesta nit el nou president de l'executiva d'ERC a Reus

10/07/2012 | Per NW Revista de Reus

Jordi Torres, en una imatge d'arxiu.

Jordi Torres, en una imatge d'arxiu.

Esquerra Republicana de Catalunya a Reus celebra aquesta nit l'esperada assemblea que ha de servir renovar els càrrecs de la seva executiva local, que serà presidida per Jordi Torres. En els set punts de l'ordre del dia hi figuren com a punts destacats l'informe de la presidència sortint amb el corresponent informe econòmic, la presentació de candidatures i l'elecció de la nova executiva. En principi, tot apunta a que hi haurà una única candidatura encapçalada per Torres. Segons explica la convocatòria a la que ha tingut accés aquest revista, les possibles candidatures s'hauran de lliurar per escrit la documentació a la Comissió Organitzadora de l'Assemblea Local i el termini de presentació es tancarà abans de l'elecció de la Mesa de l'Assemblea, tot just al començar la convocatòria. Jordi Torres porta setmanes negociant amb els diversos sectors de la militància reusenca per tal de configurar aquesta llista unitària en la que s'inclourà també Alfred Pitarch. Pitarch, que serà responsable dels temes de política municipal, va insinuar temps enrere la possibilitat de presentar candidatura, una opció que finalment ha quedat descartada.

La resta de noms que formen part de la llista de Torres seran: Misericòrdia Torroja, com a secretària d'organització, ; Josep Maria Descarrega, a l'àrea de militància; Joan Carles Naya, a finances, i Engràcia Jiménez, a dona i Sol Navarro, a imatge i comunicació. En la nova executiva hi haurà quatre vocalies encapçalades per Jordi Binefa, per l'històric Joan Moncusí, Albert Tomàs i Misericòrdia Vinaixa.

La nova direcció d'Esquerra a Reus té -a priori- molta feina a fer després que aquesta formació política es quedés fóra del consistori reusenc a les eleccions del mes de maig de l'any passat i perdés els dos regidors que tenia. A les disputes internes manifestes que ha viscut el partit durant els darrers anys, a les dificultats econòmiques actuals -amb un deute que podria superar el vint-i-cinc mil euros-, a la necessitat d'adoptar una decisío sobre el futur del local que ERC va adquirir al carrer Santa Anna -i que ara està en desús-, cal sumar-hi la pràctica desaparició d'aquesta formació en la vida política actual a la ciutat de Reus, en uns moments en que es qüestiona durament la gestió del tripartit que va governar la ciutat durant les darreres legislatures. Cal recordar que un dels temes polèmics que va sortir a la llum pública el mes de gener d'enguany va ser una presumpta facturació irregular per part de qui va ser regidor -republicà- d'urbanisme de l'Ajuntament de Reus; Jordi Bergadà, a l'empresa mitxa Tecnoparc, tema que haurà de resoldre les instàncies judicials arran de les denúncies presentades per Ara Reus. Cal dir també que Jordi Bergadà va abandonar la militància a Esquerra un temps després de deixar la seva acta de regidor.

Jordi Torres, proper als postulats de qui ja va ser també president de l'executiva local, David Llambrich, compta amb la benedicció de la direcció del Camp de Tarragona i amb el vist-i-plau de la màxima direcció del partit a Barcelona, Oriol Junqueras.

Notícies relacionades
POLíTICA | Esquerra Republicana
Esquerra Republicana beneeix que portin al seu exregidor Jordi Bergadà a la Fiscalia

16/02/2012 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

La direcció d'Esquerra Republicana de Catalunya ha donat ordres clares des de Barcelona i ha obligat als responsables del partit al Baix Camp i al Camp de Tarragona a canviar el seu posicionament inicial -que feia costat a l'actuació de Jordi Bergadà en el tema del cobrament de factures a Tecnoparc- i s'ha sumat a la decisió del govern municipal reusenc i del grup polític d'Ara Reus de portar el tema a la Fiscalia i a l'Oficina Antifrau.

POLíTICA | Tecnoparc
Jordi Bergadà va facturar prop de 70 mil euros a Tecnoparc

27/01/2012 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

D'aquesta quantitat Bergedà n'ha cobrat la quantitat de 38.950 euros per factures emeses entre els anys 2008 i 2010, mentre encara n'hi ha una de pendent facturada el mes d'abril de l'any passat.

POLíTICA | ERC
L'executiva local d'Esquerra Republicana llença la tovallola i plegarà el mes vinent

20/03/2012 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

Esquerra Republicana de Catalunya a la ciutat de Reus passa per una situació certament complicada. Els mals resultats electorals a les eleccions municipals de l'any passat que van suposar la pèrdua dels seus dos regidors, la gestió del tema de les factures de Jordi Bergadà a Tecnoparc i l'elecció de Pep Andreu com a President de la Federació d'ERC del Camp de Tarragona, són algunes de les qüestions que han afectat negativament als membres de l'executiva local presidida per Misericòrdia Roig Torres.

POLíTICA | Assemblea de militants
Jordi Torres assumirà la presidència d'Esquerra a Reus el 10 de juliol

26/06/2012 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

L'assemblea de militants d'Esquera Republicana a Reus ja té finalment data. La presidenta sortint ha convocat els militants del partit republicà el dia 10 de juliol a les vuit del vespre a la seu del Raval de Santa Anna. Entre els set punts de l'ordre del dia hi ha la presentació de candidatures a l'executiva local i la posterior elecció. Si no hi ha novetats de darrera hora, l'històric Jordi Torres assumirà la presidència d'Esquerra a Reus.