La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | Assemblea de militants

Jordi Torres assumirà la presidència d'Esquerra a Reus el 10 de juliol

La difícil situació econòmica del partit, una altra de les qüestions a tractar.

26/06/2012 | Per Joan Carrion

Jordi Torres fa setmanes que negocia amb els diferents sectors del partit per aconseguir el màxim consens possible.

Jordi Torres fa setmanes que negocia amb els diferents sectors del partit per aconseguir el màxim consens possible.

Dimarts 10 de juliol a les 8 del vespre. Aquesta és la data de la convocatòria de la carta que l'actual presidenta de la secció local d'Esquerra Republicana a Reus, Misericòrdia Roig, ha enviat als militants. Una assemblea en la que es concretarà el canvi de direcció del partit ja que Jordi Torres assumirà la presidència de l'executiva local després d'haver realitzat -durant aquestes darreres setmanes- tot un seguit de negociacions amb diversos sectors del partit per tal d'aconseguir el màxim consens possible.

En els set punts de l'ordre del dia hi figuren com a punts destacats l'informe de la presidència sortint amb el corresponent informe econòmic, la presentació de candidatures i l'elecció de la nova executiva. En principi, tot apunta  a que hi haurà una única candidatura encapçalada per Torres. Segons explica la convocatòria a la que ha tingut accés aquest revista, les possibles candidatures s'hauran de lliurar per escrit la documentació a la Comissió Organitzadora de l'Assemblea Local i el termini de presentació es tancarà abans de l'elecció de la Mesa de l'Assemblea, tot just al començar la convocatòria.

La nova direcció d'Esquerra a Reus té -a priori- molta feina a fer després que aquesta formació política es quedés fóra del consistori reusenc a les eleccions del mes de maig de l'any passat i perdés els dos regidors que tenia. A les disputes internes manifestes que ha viscut el partit durant els darrers anys, a les dificultats econòmiques actuals -amb un deute que podria superar el vint-i-cinc mil euros-, a la necessitat d'adoptar una decisío sobre el futur del local que ERC va adquirir al carrer Santa Anna -i que ara està en desús-, cal sumar-hi la pràctica desaparició d'aquesta formació en la vida política actual a la ciutat de Reus, en uns moments en que es qüestiona durament la gestió del tripartit que va governar la ciutat durant les darreres legislatures. Cal recordar que un dels temes polèmics que va sortir a la llum pública el mes de gener d'enguany va ser una presumpta facturació irregular per part de qui va ser regidor -republicà- d'urbanisme de l'Ajuntament de Reus; Jordi Bergadà, a l'empresa mitxa Tecnoparc, tema que haurà de resoldre les instàncies judicials arran de les denúncies presentades per Ara Reus. Cal dir també que Jordi Bergadà va abandonar la militància a Esquerra un temps després de deixar la seva acta de regidor.

Jordi Torres, proper als postulats de qui ja va ser també president de l'executiva local, David Llambrich, compta amb la benedicció de la direcció del Camp de Tarragona i amb el vist-i-plau de la màxima direcció del partit a Barcelona, Oriol Junqueras.

Notícies relacionades
POLíTICA | ERC
L'executiva local d'Esquerra Republicana llença la tovallola i plegarà el mes vinent

20/03/2012 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

Esquerra Republicana de Catalunya a la ciutat de Reus passa per una situació certament complicada. Els mals resultats electorals a les eleccions municipals de l'any passat que van suposar la pèrdua dels seus dos regidors, la gestió del tema de les factures de Jordi Bergadà a Tecnoparc i l'elecció de Pep Andreu com a President de la Federació d'ERC del Camp de Tarragona, són algunes de les qüestions que han afectat negativament als membres de l'executiva local presidida per Misericòrdia Roig Torres.

POLíTICA | ERC
Jordi Torres es postula com a futur President de l'Executiva Local d'ERC a Reus

04/04/2012 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

L'Agrupació Local d'Esquerra Republicana de Catalunya a Reus viu aquests dies un seguit de negociacions internes que podrien derivar en la presentació d'una candidatura de consens en la futura assemblea de militants que ha de convocar l'executiva actual presidida per Misericòrdia Roig.