La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | Nova executiva local

Jordi Torres, elegit nou president d'ERC a Reus amb el 87,5 % dels vots dels militants

10/07/2012 | Per NW Revista de Reus

Jordi Torres amb la presidenta sortinr d'ERC, Misericòrdia Roig.

Jordi Torres amb la presidenta sortinr d'ERC, Misericòrdia Roig.

L’Assemblea de la Secció Local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Reus ha elegit Jordi Torres López com a president i la nova executiva local, amb el 87,5% dels vots emesos. Torres agafa el relleu de Misericòrdia Roig amb la intenció de rellançar el partit a la ciutat i amb la fita marcada l’any 2015 de recuperar la representació a l’Ajuntament. La celebració de l’Assemblea s’ha avançat uns mesos a la finalització del mandat de Roig per facilitar la renovació interna i que la nova executiva ja pugui treballar i programar el curs polític que començarà a la tardor.

Segons ha informat el partit en una nota de premsa, Jordi Torres López impulsarà un “projecte raonable, realitzable i rentable per poder fer que la militància es torni a sentir orgullosa d’estar en un partit independentista, d’esquerres, republicà i català”. Es pretén, entre altres coses, obrir el Casal Foment a la ciutadania, col·laborar amb altres partits i amb entitats socials per tirar endavant projectes comuns i, de portes endins, fer front a la situació difícil que viu la Secció Local després que a les darreres eleccions municipals es perdés la presència a l’Ajuntament. “Els que estarem a l’executiva anirem al davant i la resta al costat, no al darrera, al costat, de feina n’hi ha i n’hi haurà per a tothom”, ha dit el president electe.

Membres de la nova Executiva Local:

Presidència: Jordi Torres López

Secretaria d’Organització: Cori Torroja Sabater

Secretaria de Política Municipal: Àlfred Pitarch Garcia

Secretaria d’Imatge i Comunicació: Sol Navarro Tristan

Secretaria de Formació i Militància: Josep Maria Descarrega Roig

Secretaria de Finances: Joan Carles Naya Ayoro

Secretaria de la Dona: Engracia Jiménez Castillo

Vocal: Jordi Binefa Abelló

Vocal: Joan Moncusí Magdalena

Vocal: Albert Tomàs Sardà

Vocal: Misericòrdia Vinaixa Fortuny

L’Assemblea Local d’aquest vespre -segons han explicat fonts d'ERC- també ha aprovat l’informe polític i econòmic de l’Executiva sortint, que presidia Miresicòrdia Roig des de l’octubre de 2010. Roig ha agraït l’esforç de tothom en un mandat, el seu, on hi ha hagut tres campanyes electorals: Parlament 2010, Municipals 2011 i Espanyoles 2011. Els mals resultats del maig de 2011 van centrar la tasca de l’executiva de Roig a “minimitzar els efectes de la sotragada que, a nivell global i local, ERC va patir”. La normalitat en l’elecció de la nova Executiva Local, per a l’expresidenta, és un “indicador de què només amb imaginació, seny, unitat i deixant de mirar al passat es pot dissenyar un futur esperançador per al nostre partit a Reus”, concloent que “el temps ja dirà si entre tots ho aconseguim”. Misericòrdia Roig ha aprofitat l’ocasió per agrair "la fidelitat i la feina a tot el seguit de militants i simpatitzants que s’han implicat al llarg d’aquest temps". Jordi Torres compareixerà demà a la tarda davant dels mitjans de comunicació.

Breu curriculum de Jordi Torres López

Nascut el 21 de desembre de 1958 a Reus. Casat, pare d’un fill.

Treballa en una entitat financera des de l’any 1983.

Militant d’ERC des del 1998. El seu avi va ser un dels fundadors del Casal Foment Nacionalista República de Reus, posteriorment va ser regidor per ERC.

Ha format part de diverses executives locals i comarcals, i de tres candidatures a les eleccions municipals.

Va ser un dels fundadors i presideix des dels inicis, 1994, l’Associació de Veïns l’Oda del barri dels Poetes de Reus. Dintre del món associatiu, és soci de diverses entitats culturals i esportives.