La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | Tecnoparc

Jordi Bergadà va facturar prop de 70 mil euros a Tecnoparc

L'exregidor republicà i responsable de l'Àrea d'Urbanisme de l'anterior legislatura a l'Ajuntament de Reus, Jordi Bergadà, va facturar prop de 70.000 euros a Tecnoparc per tasques d'assessorament en el procés de construcció de l'edifici i definició urbanística de la zona ubicada a l'entorn de la carretera de Bellisens.

27/01/2012 | Per Joan Carrion

D’aquesta quantitat Bergedà n’ha cobrat la quantitat de 38.950 euros per factures emeses entre els anys 2008 i 2010, mentre encara n’hi ha una de pendent facturada el mes d’abril de l’any passat. Una quantitat que, segons fonts del propi Tecnoparc Reus SA, Jordi Bergadà hauria anat personalment a reclamar al regidor dimitit de CiU, Pepe Jofré, aleshores president del Consell d’Administració de la citada empresa participada en un 48 per cent perl consistori reusenc.

Begedà, en declaracions a Diari de Tarragona ha manifestat que aquesta mena de retribució correspondria a complementar el seu sou com a regidor amb dedicació exclusiva a l’Ajuntament de Reus que n’assumia el 80 per cent, mentre el 20 restant de la seva nòmina li era liquidat a través de la seva tasca a les diverses societats anònimes municipals. Segons Bergadà, aquest funcionament va ser establert pel propi consistori encapçalat per Lluís Miquel Pérez durant la legislatura 2007-2011 i governat pel PSC, ERC i ICV.

L’Ajuntament i la Cambra de Comerç de Reus ha arribat a l’acord de convocar per aquests propers dies una Junta General de Tecnoparc Reus SA –en la que hi participen com a accionistes l’Ajuntament de Reus (a través de Redessa), la citada Cambra, la Universitat Rovira i Virgili, l’empresa Dream Reus i les patronals Cepta, Foment Reus Empresarial i la PIME- amb la voluntat d’examinar aquesta mena d’informacions aparegudes aquests dies. Recordem que una altra de les retribucions qüestionades aquesta setmana ha estat la de qui va ser president d’aquesta societat, Àngel Cunillera al facturar i cobrar a Tecnoparc prop de 93 mil euros en la seva etapa al capdavant d’aquest organisme.

Per la seva part, Esquerra Republicana a Reus ha redactat un comunicat en el que afirma que 'cap regidor d'ERC a l'Ajuntament de Reus, mentre estava en l'equip de govern, va incòrrer en cap irregularitat comptable. Es va cenyir als diferents sistemes de pagament segons el tipus de dedicació que tenien. Un d'aquests sistemes consistia que un 20 per cent de la remuneració es feia a través d'una empresa municipal'. ERC de Reus afirma també que 'no entendríem que els dos partits que estaven a l'oposició i que ara governen arribin a parlar de desconeixença quan eren presents en totes les societats. Si CiU i PP insinuessin que ho desconeixien, seria un clar exemple d'omissió en la seva tasca de control durant els anys a l'oposició'. La nota del partit republicà explica també que 'Si l'equip de govern alimenta amb el seu silenci un rumor infundat serà una irresponsabilitat per part seva'.