La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | Esquerra Republicana

Esquerra Republicana beneeix que portin al seu exregidor Jordi Bergadà a la Fiscalia

16/02/2012 | Per Joan Carrion

Josep Andreu, nou president de la Federació d'Esquerra al Camp de Tarragona

Josep Andreu, nou president de la Federació d'Esquerra al Camp de Tarragona

La direcció d'Esquerra Republicana de Catalunya ha donat ordres clares des de Barcelona i ha obligat als responsables del partit al Baix Camp i al Camp de Tarragona a canviar el seu posicionament inicial -que feia costat a l'actuació de Jordi Bergadà en el tema del cobrament de factures a Tecnoparc- i s'ha sumat a la decisió del govern municipal reusenc i del grup polític d'Ara Reus de portar el tema a la Fiscalia i a l'Oficina Antifrau.

La presència ahir a la tarda a Reus del nou President de la Federació d'ERC al Camp de Tarragona, Josep Andreu, va servir per concretar aquesta postura. Andreu va mantenir ahir a diversos contactes amb responsables d'aquesta formació política a la capital del Baix Camp i els va comunicar que calia variar el posicionament inicial, tot desmentint la nota de premsa que ERC va emetre dies enrere tot defensant el cobrament dels prop de 40.000 euros de Jordi Bergadà per tal de 'complement de la nòmina' que va rebre com a regidor d'urbanisme a l'Ajuntament de Reus durant la passada legislatura.

Després de la reunó, ERC va emetre un comunicat en el que manifesta el seu acord pel fet que la informació relativa a les factures de l'empresa Tecnoparc S.A. hagi estat portada a instáncies judicials. Per ERC, aquesta decisió 'és un acte de normalitat democràtica i institucional que ha de permetre esclarir els fets i establir si hi ha responsabilitats de qualsevol índole', diu textualment el text republicà. 'Ens comprometem -continua la nota- a col·laborar en les actuacions judicials i en tot allò que se'ns requereixi. La transparència ha de ser un element indispensable en el funcionament democràtic de les nostres institucions. Fem públic el nostre suport a l'obra feta pels diferents grups municipals d'Esquerra a la ciutat, i tots els seus regidors, al llarg dels diferents mandats a l'Ajuntament'.

D'altra banda, ERC demana 'el respecte a la presumpció d'innocència de Jordi Bergadà i acceptarà en el seu moment allò que determinin els tribunals de justícia'. Finalment ERC manifesta -tal com ja vam avançar en aquesta revista digital- que Bergadà ha abandonat recentment la seva militància a Esquerra Republicana, després d'ocupar l'acta de regidor al consistori reusenc entre els anys 2003 i 2011. Recordem que tal com vam explicar dies enrere, Bergadà hauria demanat no aportar cap quota al partit els darrers quatre anys a ERC, tot al.legant que la seva retribució municipal només era del 80 % i no hauria explicat que el 20 % restant li era remunerat des de l'empresa Tecnoparc, participada en un 48 per cent pel consistori reusenc.