La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | MOCIÓ A FAVOR DE LA INDEPENDÈNCIA

ERC presenta a Reus una moció a favor de la independència

La formació confia que els partits amb representació a l'Ajuntament se la facin seva i l'aprovin

11/10/2012 | Per NW Revista de Reus

Membres de l'executiva local d'ERC han presentat la moció al registre municipal aquest dimecres.

Membres de l'executiva local d'ERC han presentat la moció al registre municipal aquest dimecres.

Jordi Torres, president de la secció local d’ERC Reus, acompanyat per altres membres de l’executiva, ha entrat al registre municipal una moció a favor de la declaració de la independència, un text que s’ha aprovat en altres ajuntaments com Valls, Montblanc, les Borges del Camp i Tortosa. Torres ha afirmat que ‘desitgem que ara un grup municipal de l’Ajuntament assumeixi el text i es debati en el ple d’aquest mes d’octubre, ja que pretenem que Reus se sumi als moments històrics que està vivint Catalunya desencadenats per la manifestació de l’11 de setembre a Barcelona’.

L’executiva local d’ERC Reus va aprovar el 2 d’octubre fer aquesta moció, que ha estat presentada per el partit independentista en altres ajuntaments i que ha estat aprovada amb els vots de CiU i de CUP a l’Ajuntament de Valls, per exemple, i en altres ajuntaments, fins i tot, amb el suport del PSC com, per exemple, a Montblanc.

Jordi Torres ha explicat que ha iniciat converses amb partits polítics reusencs que tenen representació a l’Ajuntament. El secretari de política municipal d’ERC Reus, Àlfred Pitarch, ha admès que els grups municipals que a priori poden tenir a bé assumir el text registrat són CiU i CUP, tot i que ‘nosaltres parlarem amb tots els grups”. “Si entre els grups es vol transaccionar el text, ho veurem bé per aconseguir consens al voltant dels punts d’acord que ERC ha presentat i que s’han aprovat en altres municipis’. Per la seva banda, Torres ha afegit que ‘esperem que en el PSC de Reus s’imposi el que militants reusencs han declarat en un manifest socialista fa dies i, per tant, esperem que el PSC s’abstingui en la votació a l’Ajuntament de Reus, perquè això permetria aprovar la moció’.