La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | Comissió d'investigació de la sanitat catalana

Convergència i Unió surt en defensa de Carles Pellicer en la seva abstenció al Parlament de Catalunya

CiU recorda que "l'Alcalde Pellicer ja ha posat en coneixement de la Fiscalia i el Tribunal de Comptes aquest i altres temes".

06/07/2012 | Per NW Revista de Reus

Carles Pellicer, en un acte de Convergència i Unió a la ciutat de Reus.

Carles Pellicer, en un acte de Convergència i Unió a la ciutat de Reus.

Des de Convergènca i Unió a la ciutat de Reus, es es vol insistir en el fet que "que ha estat el PSC qui, tot i que ara es qüestioni la seva pròpia tasca, ha gestionat el Departament de Salut els 7 anys de les legislatures on s’han produït casos de dubtosa gestió com la construcció de l'Hospital de Reus". Segons aquesta formació nacionalista, "Convergència i Unió s'ha abstingut a la constitució de la comissió d'investigació parlamentària principalment per dos motius motius: el primer, per coherència, ja que CiU sempre s'ha oposat a aquestes comissions que s’encarreguen de fiscalitzar a l’oposició, que malgrat ser tradició exemplar a d'altres països, en el nostre país s’han destacat per convertir-se en judicis paral·lels amb l'únic fi mediàtic de cerca de grans titulars i de criminalització gratuïta, sense importar en molts casos l’esclariment dels fets; i el segon, per que els socialistes volen només tractar uns temes concrets i no qüestions com el Servei d’Emergències Mèdiques i el Consorci Sanitari Integral del Baix Llobregat, entre altres. Per tant, en una votació global de la comissió, on es tracten molts casos i temes, no s’entén que els socialistes només vulguin parlar d’unes qüestions i en descartin d’altres".

El comunicat enviat als mitjans de comunicació per CiU explica que "no ens hem oposat a la constitució de la mateixa -fet que hagués suposat que no prosperés- i, des de la comissió, CiU en garantirà la màxima transparència, agilitat i utilitat, malgrat l’oportunisme polític del PSC, i s’arribarà fins al final, allunyant-se de la demagògia i esbrinant allò que s'ha fet malament, sense que es converteixi en una arma entre els grups parlamentaris en busca de la gesticulació, ni es posi en qüestió el sistema sanitari català que ha demostrat ser un èxit, i sempre tenint present que qui ha de jutjar en darrera instància i valorar si hi ha hagut comportaments il·legals és la justícia".

Finalment, CiU diu que  "l'Ajuntament de Reus va encarregar una auditoria per saber l'estat dels comptes i a mesura que s'han detectat irregularitats han estat trameses a la Fiscalia i al Tribunal de Comptes com ja va anunciar l'Alcalde Carles Pellicer el passat 20 de juny".

 

Notícies relacionades
VIDA MUNICIPAL | Ara Reus critica la postura de l'Alcalde de Reus
Carles Pellicer s'abstè en la votació al Parlament que ha aprovat la creació una comissió que investigarà la sanitat catalana

04/07/2012 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

Mentre l'Alcalde de Reus s'ha abstingut en la votació que ha fet possible la futura posada en marxa d'una comissió que investigarà les presumptes irregularitats de la sanitat catalana (seguint les ordres donades de de Convergència i Unió), la regidora i diputada del Partit Popular, Alicia Alegret, hi ha votat a favor. L'actuació de Carles Pellicer ha sigut criticada en clau local a la ciutat de Reus pel grup municipal d'Ara Reus tot manifestant que aquesta iniciativa "també servirà per analitzar molts casos pendents de la gestió del hòlding INNOVA i de la societat anònima municipal, Sagessa".

VIDA MUNICIPAL | Comissió parlamentària
El PSC també critica l'abstenció de Pellicer en la creació de la Comissió de Sanitat

05/07/2012 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

El portaveu del grup municipal socialista a l'Ajuntament de Reus, Andreu Martín ha manifestat aquest matí que "Pellicer ha escollit no donar suport a una comissió que permetrà conèixer tota la veritat sobre Innova" i l'ha acusat de "tenir un discurs buit i de cedir, una vegada més als interessos de Convergència i Unió". El portaveu del grup municipal ha acusat l?alcalde de Reus de tenir un discurs buit i cedir, novament, als interessos del seu partit per sobre dels ciutadans